View this site in your language!

петък, 3 декември 2010 г.

КОЛЕДНА ЗВЕЗДА







КОЛЕДНА ЗВЕЗДА

Понеже не мога да го докарам много на Коледен дух/ днес вече навън са по къси ръкави и потници/, поснимах малко коледни звезди... Бяха ги извадили пред магазина и наистина оцветяваха коледно жегата...

Инфо

Понасетия/Euphorbia pulcherima/ – цветето, което цъфти около Коледа и се е превърнало в един от коледните символи в Америка, а в последното десетилетие на ХХ век и в Европа. Родината е Мексико.Там се среща под формата на храсти или дървета, достига до 3-4 метра.

Въпреки че произхожда от топла страна, коледната звезда предпочита прохладата. Затова е добре да се отглежда на светло място, неогрявано директно от слънчевите лъчи при температура 18-20 градуса.Тя не обича отоплителни тела, пряка светлина, течение.

Коледната звезда е много красиво, но капризно и трудно за отглеждане цвете. Основното е да се има предвид, че Коледната звезда развива листна маса през лятото, когато денят е дълъг, а започва да цъфти през зимата, когато денят е къс. Растението се полива само с вода със стайна температура, тогава, когато усетите с пръсти, че почвата е засъхнала. В никакъв случай не бива да се преполива.

Освен с червени листа, има и такива с розови, шарени и бледозелени, почти бели. Червените листа не е цветът, а са си листа. Цветът фактически е жълтото, което се намира в средата./ снимки и текст Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Да, прелестни са:) Създават настроение!Приятна вечер, Мария:)

    ОтговорИзтриване
  2. Това го имаме на село!Много добре се развива :)

    ОтговорИзтриване
  3. То е капризно цвете, но щом се развива добре , значи си е харесало мястото:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей,Цвети:)Днес си е направо студеничко,но все пак е декември:)Много е красива тази коледна звезда,което ми напомня,че е време да си украся елхата:)Приятен неделен ден:)

    ОтговорИзтриване
  5. Живко, днес си е студ направо:) Аз ще украсявам утре, вече съм решила:)Приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...