View this site in your language!

сряда, 1 септември 2010 г.

ДА ДОСТИГНЕШ ЩАСТИЕТО




ДА ДОСТИГНЕШ ЩАСТИЕТО

Съществува достатъчно светлина за този,
който иска да види -
и достатъчно мрак за този,
който не иска./Блез Паскал/



Поначало сме склонни да смятаме, че щастието е въпрос на късмет, че ако ни е писано ще ни се случи като хубавото време. Но щастието не действа така. То е следствие от наше усилие. Борим се за него, стремим се към него, изискваме го, а понякога тръгваме да го търсим по света. Ние трябва да участваме неотклонно в проявлението на собственото ни щастие. И щом веднъж стигнем до състоянието на щастието, никога не трябва да го занемаряваме. Трябват усилия от наша страна за да се запазим на повърхността му.

Много е лесно да се молим, когато сме в беда, но да продължаваме да се молим , дори когато кризата е отминала е като запечатващ процес, който помага на душата ни здраво да се закрепи за своите добри постижения. Значи трябва да тренираме за да има щастие. За да се поддържаме в това състояние, ако го искаме разбира се. Защото това не е самоцелно. Има теория, че всички беди и страдания на този свят са причинени от нещастни хора. Дори и на лично ниво. Много често нещастните ни състояния носят последици и за нашите близки.

Търсенето на щастие касае не само нашето състояние, а и е един вид подарък към света . Да престанеш да си нещастен, значи че преставаш да бъдеш пречка не само за себе си, но и за всеки друг. Значи нещата са навързани. Ставаш добър, отворен, помагаш и на другите да бъдат така. Т.е заразяваш ги с позитивизъм, оттук и отношенията се подобряват и следват само добри неща...И пак стигаме до това, че всичко е в наши ръце.../ текст Zvetanka Shahanska/

10 коментара:

  1. Любов! Може да спориш и да се караш, но без омраза, пълно щастие няма :(

    ОтговорИзтриване
  2. изборът кове съдбата Цвети,всичко е до нагласа и мирогледа на личността,приятен ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, не става въпрос за нон стоп еуфория, а за това, че нещата са в наши ръце и, когато сме нещастни влияем и на околните в отрицателен аспект, а когато сме щастливи в положителен:)

    ОтговорИзтриване
  4. Силви, всичко е в наши ръце, нагласа и гледна точка. Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Цвети, трудното е да осъзнаем, че сме постигнали щастие, вътрешен мир и хармония. Често ги оценяваме, след като вече сме ги загубили.

    ОтговорИзтриване
  6. Случва се наистина, Точица - в момента да не оценяваме, че сме щастливи, но след време като се върнем назад, виждаме че сме били, но не сме забелязали. Но не пречи да започнем да осъзнаваме тези неща, ...за да се чувстваме добре, когато трябва:)))

    ОтговорИзтриване
  7. za da sme 6tastlivi ,trqbva doza ne6tastie-ina4e kak 6te napravim sravnenieto i ocenqvaneto

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей,Цвети:)Обикновенно психолозите казват,че щастието идва,когато мислиш за щастливи неща.Ако често си повтаряш "Искам да бъда щастлив,или "аз съм щастлив",наистина щастието ще бъде пътеводна светлина в живота на всеки:)Щастието е около нас,но всеки го възприема по различен начин.Приятна и щастлива вечер:)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен, или трябва да си изпитал нещастие в определен етап от живота си, за да прецениш за какво става въпрос:)

    ОтговорИзтриване
  10. Аполон, но това си е самата истина. Когато целенасочено мислиш за позитивни неща, усмихваш се повече, добронамерен си, то наистина ставащ по щастлив. А това с повтарянето на фрази си е автотренинг . Може да се използва за всякакви утвърждения, които ни касаят и искаме да постигнем. Също съм съгласна, че за различните хора щастието е в различни неща. Много ми харесва пожеланието ти:) Усмихната вечер:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...