View this site in your language!

вторник, 31 август 2010 г.

В КРАЯ НА ЛЯТОТО












В КРАЯ НА ЛЯТОТО

Малко снимки, запечатали последните напъни на лятото да се задържи на сцената. Август - то показа силата си и ни измори с жегите си. Ето какво е оцеляло в природата след това горещо торнадо. Все още се намират диви ягоди, и горските цветя са тук, къпините сега зреят, птичките си пеят, и безметежността все още съществува, росата ми намокри краката, захласната по синьото небе... Тук-там тревата е пожълтяла, някои листа предават фронта и пожълтяват, или почервеняват...Засега резултатите са такива. Но предстоят красиви месеци и да не забравим – циганското лято...Пъстро, весело и топло.../текст и снимки Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Красота в десет снимки и поезия в проза :))
    Сега е преход ,и в есента ще видим чар, като му дойде времето :))

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките ти са много свежи. :)
    Захлаждането е временно, само няколко дни.

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, благодаря, преминаваме към есен, това е. Красиво е:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Точица, мерси много. Захлаждането тук се почувства тази вечер. С много силен вятър дойде хлад:) Сложих маратонките и направих една предълга разходка:)

    ОтговорИзтриване
  5. Красиво е,Цвети:)Обожавам всичко есенно:)Днес имах малко работа в София.През целият ден валя дъжд.В обратна посока някъде преди Стара Загора на небето имаше огромна дъга в почти целият цветови спектър.Веднага се сетих за теб,защото ,ако беше на мое място нямаше как да не направиш няколко снимки:)Приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  6. Аполон, да видиш дъга носи щастие и късмет:)Е, наистина щях да снимам, просто нямаше как да подмина такава красота.Колко мило, че си се сетил за мен:) Благодаря ти, Аполон и аз обичам есента и направо се разтварям в нея:)Усмивки:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Не само,че я видях,но и минах под нея:)Цвети,ходила ли си в Руската църква(София),там където са мощите на отец Серафим?Много хора пишат нещо на листчета и ги пускат в специална урна вярвайки,че нещо ще се случи.Какво мислиш за това:)Аз съм ходил няколко пъти там и смея да твърдя,че много неща от листчетата,които съм пуснал се реализират:)

    ОтговорИзтриване
  8. Аууу, че интересно. Първо - готино, че си минал под дъгата - голям шанс:) Второ - зная за тази църква и за листчетата и сега ме подсещаш, че като ходя до София , да отида там и да си напиша нещо/някакво желание/. Мисля си, че вярата прави всичко да се случва. И е много важно, пускайки листчето, силно да вярваш - от сърце, с цялата си същност. На мен пък ми се е случвало, това да ми се сбъднат желанията, с чудотворната икона на Богородица в Бачковския манастир. Той е на 30 мин. път от Пловдив. И когато се сетя, ходя там и паля свещ на иконата на Богородица и си казвам наум желанията. Докосвам я и сядам в църквата, да поседя малко. Много е красиво, спокойно и приятно. Каквото съм искала е ставало. Това е положението.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...