View this site in your language!

четвъртък, 26 август 2010 г.

ТРИ ЦЕЛУВКИ ДНЕВНО...



ТРИ ЦЕЛУВКИ ДНЕВНО...

Филематология. Какво е това, сега пък?! Ами това е официалното научно наименование на процесът на целуването. По точно науката, която се занимава с това се нарича - филематология. Е, не го знаех това...Но бих искала да съм научен работник там:) Сигурно експериментират, то не може без опити...

Малко инфо


-Най-новите медицински изследвания показват, че продължителната страстна целувка увеличава пулса до честота дори над 100 и повече удара в минута и повишава нивото на хормоните в кръвта на човека до толкова, че може да удължи неговия живот с 1 минута. При това по време на страстната целувка се губят приблизителна 6,4 калории (за 1 минута)
- Според психолозите, целувката успокоява нервната система и предотвратява стреса. Хората, които обичат да се целуват, като правило са оптимисти.
-При всяка страстна продължителна целувка се изразходват не по-малко от 12 килокалории. Учени твърдят, че 3 целувки дневно (всяка по 20 минути) биха ни позволили да се избавим от цял килограм наднормено тегло само за месец.
-Страстната целувка предизвиква напрежение на повече от 30 лицеви мускули. Кожата се изглежда, става еластична и по-добре се снабдява с кръв.

Любопитно

-Римляните в знак на приветствие са се целували един на друг по очите. Това е в пълна противоположност с руския обичай очите да се целуват при раздяла.
-Някои народи заменят целувката с търкане на носовете. Ескимосите в условията на арктически студ си търкат носовете, приветствайки се един друг.
-В Югоизточна Индия и в Лапландия вместо целувка е прието уважително притискане на носа към бузата, като едновременно с това се прави и дълбока въздишка.
-На места целувката се смята дори за престъпление. И до днес в щата Индиана действа закон, според който "на мъжа с мустаци е забранено да целува човешко същество".
-В щата Кънектикът е забранено жените да бъдат целувани в неделя. А в Седар Рапид (щата Айова) местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат човек.
-От всички животни целувката на шимпанзето най-много прилича на човешката. Кучетата и конете също се целуват по устата

Ден на целувката

6 юли е предложен от жителите на Великобритания за Световен ден на целувката. Още преди 20 години ООН е признала официално този ден.

За целия си живот средностатистическият човек се целува средно две седмици.

Интересно

Английски крадец съдел полицията в Съсекс, защото му изпращала картички, подпечатани с целувки, които всъщност представлявали призовки за съда. 28-годишният обирджия Гари Уилямс се засегнал жестоко, защото приятелката му, която не знаела нищо за истинската му професия, подозирала, че картичките са от друга жена и постоянно вдигала скандали на нещастния младеж.

Изводите всеки може сам да си направи - дали да се целува повече или не. Изборът е наш. Три пъти на ден/ звучи като рецепта:)/ целувки , малко по-продължителни, но какво от това - сваляме кг на месец + една минута повече живот на целувка - доста добре звучи. За какво говорим, а освен това е и приятно:) Ето сега ще взема да си удължа живота, усилието си струва...:)*/ текст Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Разкошна тема,Цвети:)Блазе им на научните работници,които експериментират с целувки:)Колко ли целувки ще са ми нужни за да стопя около 30 кг. от теглото си?Няма време за размисли:)Докато не започна,няма как да разбера,нали:)

    ОтговорИзтриване
  2. Аполон, най-добре да започваш веднага с практиката:)Поне е приятно:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък не им завиждам на филематолозите. Обичам да целувам и да ме целуват, обаче избирателно, не наред и не като работа. За днес само с кафетата прекалих, с дозата целувки изоставам. Имам време до полунощ. :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Точица, и аз мн. обичам кафенце и всеки ден съм прекалила:) С целувките мисля, че много хора сме назад с материала:)Но, както казваш, времето е пред нас / е наше :)))/

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...