View this site in your language!

понеделник, 23 август 2010 г.

С ВКУС НА ДОМАТИ...



С ВКУС НА ДОМАТИ...

Срещнах днес, случайно, една приятелка, живееща и работеща в Америка-не си идвала от 4-ри години. Дошла си за един месец почивка тук.. Заговорихме се и тя ми каза, че най-много и липсвал вкусът на нашите домати. Правила си вечер огромни салати и ядяла, ядала... без да може да се насити. Там били безвкусни, като пластмасови. То сега, тук, има голямо разнообразие на домати - намират се и много вкусни. Според нея, станала вегетарианка в Америка - никакво месо, сирене, мляко, яйца - всички тези продукти там, били фрашкани с химикали и хормони. И понеже американците се тъпчат с хамбургери и бърза храна всякаква - били станали квадратни.
Такива ми ти американски неволи...на нашия пазар, в момента, има изобилие от зеленчуци и плодове, доста хубави и можем да им се насладим. В жегите редовно вечерям със салата /повече домати/, сирене и препечен хляб. А с чушките правя едно много вкусно нещо. Смес от яйца и сирене - пълня чушки с нея-пека ги в тавичка във фурната. Един вид чушка-бюрек - бързо и много вкусно. Ммммм. Започнах с домати и завършвам с чушки. Да им се радваме докато все още са с истински вкус.../текст Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Лошото е че и при нас вече трудно се намират свестни По дворовете има запазени стари хубави сортове
    Не е от ГМО , имаше интервю с един професор, за тази шибана печалба се гледат безвкусни, фуражни сортове,но трайни, с дебела люспа, твърди и високодобивни
    И нещо ,което не знаех- истинският домат е от семейство ягодови и трябва да е с мека зърнеста структура :))

    ОтговорИзтриване
  2. Кръстю, тук в момента се намират много хубави домати - има едни големи, розови , много са добри. Пък и от околните села идват и продават и има избор. Тези твърдите и аз не ги харесвам. Точно с меката структура са ми любими. Голям домат, напечен от слънцето-това е:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина е така, всеки, който има двор по селата гледа домати. И не само. Всякакви зеленчуци. Вкусът им е превъзходен, пък и са еко, защото нямат пари за препарати :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей,Цвети:)Наистина,най-вкусни са зеленчуците от село:)Останалото,което се купува е внос от някъде,имат дебела кора и се дъвчат като гума:( Винаги залагам на родното производство:)Лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  5. Аполон, това си е така, дори и в Америка, истинският вкус на зеленчуците липсва:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...