View this site in your language!

четвъртък, 19 август 2010 г.

ДВА АНГЕЛА/притча/



ДВА АНГЕЛА/притча/

Два ангела – пътници, останали да пренощуват в едно богато семейство. Но семейството било негостоприемно и не оставило ангелите в гостната, а ги настанило в хладното мазе.
Когато си постилали леглото, по-големият ангел видял дупка в стената и я запълнил, и измазал. Когато видял това, по-младият, го попитал защо прави така, но по-големият му отговорил:
- Нещата не са такива, каквито изглеждат.

На следващата вечер пренощували в много бедно, но гостоприемно семейство, което разделило с ангелите храната си и им отстъпили собственото си легло, за да си починат добре. След като се събудили, ангелите намерили домакина и жена му да оплакват единствената си крава, която им давала препитание. По-младият ангел попитал по-големия:
- Как можа да се случи това? Първият мъж имаше всичко, а ти му помогна. Това семейство имаше много малко, но го раздели с нас, а ти позволи да умре единствената им крава. Защо?
- Нещата не са такива, каквито изглеждат. – отговорил по-големият ангел.- Когато бяхме в мазето, аз разбрах че в дупката в стената има скрито злато. Домакинът беше груб и не искаше да твори добро. Аз ремонтирах стената, за да не намери златото. Когато на следващата вечер спахме в леглото на това семейство, дойде ангелът на смъртта за жената на домакина. Аз му дадох кравата.
Нещата не са такива, каквито изглеждат. Ние никога не знаем всичко. И дори да си вярващ, трябва да имаш и доверие, че всичко, което се случва е в твоя полза. За това, с времето сам ще разбереш.
Някои хора идват в нашия живот и бързо си тръгват, някои стават наши приятели и остават за минутка. Вчера е история, утре е тайна. Днес... Днес е подарък. Животът е вълшебство и вкусът на всеки момент е неповторим!

13 коментара:

  1. Много поучителна притча,Цвети:)Наистина има много хора,които вярват на всичко,което виждат без да мислят,правят грешни изводи и не искат да чуят какво точно са видяли.Приятен ден и много усмивки:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много я харесвам. Това е интересна притча, защото толкова често се заблуждаваме, че не е истина. Прибързваме за някои неща, без да сме наясно. Не виждаме всичко и правим погрешни изводи. Слагаме етикети, за да ни е по-лесно, а това ограничава...Това ни носи проблеми с хора и ситуации...Благодаря, Аполон, и на теб усмивки:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна притча,много мъдра и поучителна,в момента чета втора книга за ангелите на Дорийн Върчу,"Как да чувате вашите ангели",предишната която изядох като топъл хляб е "Лечение с ангели"-уникални четива ,разбира се за тези които харесват такава литература и са отворени за нея:)

    ОтговорИзтриване
  4. Силвия, зная за какво става въпрос. Във ФБ има нейна страница и влизах там. Такива неща пише - ооо, много вдъхновяващи. Не знаех, че тук са издадени книгите и. Сега ще ги потърся по книжарниците. Благодаря ти много, Силвия и се радвам, че тази вдъхновяваща притча ти е харесала! Усмивки:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Силвия, групата във ФБ се казва doreen Virtue:))) група или страница, не е толкова важно:)

    ОтговорИзтриване
  6. Поздрав и от мен,притчата ме зарежда в много точен момент!Цвети,продължавам да мисля,че нещата са подредени по неведом начин,което пък отваря приказка за много други разговори...Успешен ден!И да ти е интересно небето!

    ОтговорИзтриване
  7. Bearkis, колко ме зарадва само, че идва тази притча навреме, и при мен е същото, затова и се радвам толкова много:)))Благодаря за пожеланието, небето винаги ми е било интересно! Успешен и усмихнат и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  8. Много ме развълнува с тази притча. Благодаря ти! Спорен и усмихнат ден! :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Dezdi, тя е пропита с истини, които ние трябва да осъзнаем, да разберем и приемем. Да се радваме на всеки миг от живота, защото понякога нещата се променят за миг...Нека се радваме на хората окло нас, на природата...да живеем в настоящия миг, който ни е подарен♥Благодаря от сърце , за пожеланието - от мен лека вечер♥

    ОтговорИзтриване
  10. Ondine, радвам се, че ти харесва:)Тя една от любимите ми притчи:)Благодаря ти:)

    ОтговорИзтриване
  11. ама че притча!
    изпълни ме с надежда!
    започвам да благословя и всичко нехубаво, което ми се случва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  12. kate.mj наистина, когато нещо лошо ни се случва, да знаем винаги, че не можем да видим всичко по-лошо, което евентуално е можело да стане. В това отнощение притчата е чудесна и вдъхновяваща!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...