View this site in your language!

сряда, 30 юни 2010 г.

ЯГОДА С ВКУС НА АНАНАС




ЯГОДА С ВКУС НА АНАНАС

Ето това много ме впечатли. Бяла ягода с вкус и аромат на ананас.Бяла ягода с червени семенца по нея. Странно. Прилича ма на ягода - албинос. Кръстили са я pineberry от съкращението на други две английски думи - pineapple (ананас) и strawberry (ягода). Сега някой ужасено ще каже ГМО. Но не е. Поне така се твърди, а именно че е кръстоска от различни диви ягоди от Северна и Южна Америка. Появява се още през 18-ти век. В един момент тя е на път да изчезне. Преди седем години холандски фермери започват да я отглеждат и продават. Именно от Холандия се появява по щандовете на хранителни вериги в Англия.
Преди доста години, когато още не се говореше изобщо за ГМО, аз лично съм опитвала грозде/което си късах от самата лоза/, с вкус и аромат на дива ягода. Бях поразена от този факт тогава. Самите зърна бяха с по-плътна консистенция, но вкусът и ароматът - точно дива ягода. Мислих си, че може да се прави ароматно вино от него. Не зная дали са го използвали с тази цел. Но беше много екзотично, както сега и с тази ягода.Zvetanka Shahanska

2 коментара:

  1. Не, кръстоски и ГМО не е все едно. Впрочем Мичурин на времето доста работи направи по въпроса :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз това казвам, че са различни неща - кръстоска и ГМО. За тази ягода се твърди, че е кръстоска от диви ягоди:)А някъде бях чела, че и в България има такъв вид ягоди.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...