View this site in your language!

петък, 24 август 2012 г.

40 ГРАДУСА

/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
40 ГРАДУСА
Kак се чувства човек при 40 градуса. Ами никак. Толкова е горещо, че няма време да се запита как пък точно се чувства. Разтваряш се в жегата, все едно плуваш в жежки флуиди и стъпваш по жар. Интересно, но вече видях няколко души да ходят боси по тротоарите и асфалта...
15 часа следобед - няма жив човек по улиците. Странно усещане, на пустота, без хора, без коли, като на самотен остров. Не харесвам това. Искам си хората и колите. Обичам градския шум. Напомня ми за живот, движение, не съм по изолациите.
Все пак успях да снимам тези цветя, оранжеви и свежи. И бяха изкарани на припек пред магазина, чак ми стана жал, но нямало къде другаде да бъдат, вътре било пълно с цветя...Тези явно издържат на слънцето. Докато снимах не чувствах жега, чак след това видях, че съм вир вода мокра.
Толкова е силно слънцето, че имам чувство, че ми пробива главата, а лицето ми направо пламти. Добре, че си нося вода с мен, от време навреме се мокря с нея.
Ето тази улица обикновено е пълна с хора и коли, но днес беше пуста, поне в 15 часа.
/aвтор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

14 коментара:

  1. Да днес си беше един мног огорещ ден , за жалост и утре и неделя ще е така! Това което мога аз да кажа е , ако ви се налага да излизате от 12.30 до 17.30 ч да става само с кола с климатик или ако е пеша с вода в ръка иначе ще се стопите. Пловдив винаги си е бил горещ град.
    На последната снимка колата е като моята само , че моята е турбо дизел 2000 кубика 16 клапана :). и спортен салон :). И цветята са супер яки :-)
    Пожелавам на Цветенцето и на всички други весел и усмихнат уикенд :))))))0

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Горещо, та чак стопяващо, ако не ми се налагаше нямаше да съм навън по това време. Обаче, това е положението. Още два дни така, после малко по-добре. Ледена зима, супер горещо лято, май така ще я караме.

      Изтриване
  2. Жега си беше, да са живи из драви климатиците:) А лилиумите са много свежи:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Климатиците помагат много при такива екстремни температури;)Цветята бяха учудващо свежи;)

      Изтриване
  3. traiana - да но не само климатиците а да сме здрави и ние да им плащаме сметките, защото имам две 24-ки и една 12-ка и сметката е колкото за 2 мезонета ;). Но пък си е добре, защото повече обичам жегата. Не харесвам зимата. :). Цветенце - да пълня промяна. няма есен има направо зима :(. студ сняг виелици, после от 13 градуса направо 30 :))))))

    ОтговорИзтриване
  4. :))) живота си е само плащане ... но пък аз не се оплаквам. Тая година просто заради ремонта който стана уникален унас и е малко зор че работа и ремонт 2 в 1 ... и жегата почна от юни та чак досега :).
    Весел, прохладен, усмихнат и готин уикенд на Цветенцето ина всички други :)(:

    ОтговорИзтриване
  5. Цвети,атмосферата при вас ми е ясна-то и в София си е жега ,но в Пловдив направо не се диша.Цветята са прекрасни!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Още малко остана до края на тези горещини, Цвети :) При нас температурите не са толкова високи, но пък влагата е убийствена.

    Поздрави с пожелание за усмихнат уикенд :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Тони, малко остана, добре че няма влажност само 2 %, ако имаше и висока влажност, разбирам те напълно:)))

      Изтриване
  7. Излизам за кратко от къщи. Само при крайна необходимост, но Слава Богу, още съм във ваканция. Докато ми свърши, надявам се, че няма да са подобни жеги. Но ме очаква една друга:))) Един конкурс в който гласовете във фейсбук ще решат дали най-добрата ми книга до този момент ще види бял свят или не. Надявам се на подкрепата на всички, а ако остана пак разочарован като първия сезон на този конкурс, който беше преди две години...Дано пак опазя дух, както тогава. Но наистина: голямата жега ми предстои.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще те подкрепим Стефане!!!Дай линка за гласуване:)))И успех ти желая!!!

      Изтриване
  8. :))))))) Цвете и всички други- весела и усмихната седмица с добро настроение :)
    как прекарахте вие уикенда :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...