ПО ЯПОНСКИ
-
ПО ЯПОНСКИ
Та не е ли човекът като цветен листец, носен от вятъра, а вечни са само
планините, морето, звездите и тази Божествена страна.
*Кармата е само н...
Преди 8 години
BLOG ЗА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ, SELF-HELP, ЩАСТИЕТО, РАДОСТТА, СМЕХА, ФОТОГРАФИЯ, ВДЪХНОВЕНИЕ, МОТИВАЦИЯ и ДРУГИ ГОТИНИ НЕЩА :) ДОБРЕ ДОШЛИ - ЧУВСТВАЙТЕ СЕ У ДОМА :))
обичам белите патладжани, много са красиви! поздрав!
ОтговорИзтриванеВ тази жега най-добре действа студената диня,не може да ми омръзне ,толкова много обичам...
ОтговорИзтриванеИ аз не съм виждала бели патладжани,сега благодарение на теб и за тях научих:)))
Даааа, студена диня - супер си е:)))Ледена, днес едва не се разтопих на улицата, ауууу такава жега, направо се размазах, втечних се и в такъв флуиден вид се прибрах:))))
ОтговорИзтриванеАди, благодаря ти и лека вечер:)))
antinoia, наистина са красиви:)))а дали са вкусни? Някой , ако знае, да пише:))))
ОтговорИзтриванеААА, такива патладжани отдавна познавам и ползвам. Кората им е малко по-крехка, но иначе са също толкова вкусни, както и лилавите!Тъй че смело ги яжте:)
ОтговорИзтриванеХубави са, по не горчат, но и типичния вкус на патладжан е приглушен...Нещо като патладжан-лайт :)))
ОтговорИзтриванеТраяна, много благодаря за инфото:))))Това е за всички, които не са се срещали по пътя си с бели патладжани:))))стават за ядене!!!!!
ОтговорИзтриванеКръстю, значи и ти си ги опитвал:)))Поздрави за - патладжани-лайт!!!!Много ми хареса!!!
ОтговорИзтриванеДа сте чували случайно за ГМО
ОтговорИзтриванеУауу какви красиви бели патладжани, аз съм виждала един два пъти, но не съм яла и готвила :) Красиви са много и плодовете! Поздрави Цвети и хубаво лято!
ОтговорИзтриванеToзи сорт е такъв, не е ГМО. Съществува си, откакто съществуват и другите патладжани, но не сме ги виждали тук:)))
ОтговорИзтриване"Най-широко отглежданите сортове в Европа и Северна Америка в наши дни са продълговато яйцевидни, дълги 12-25 см и широки 6-9 см с тъмноморава кожа. Много по-голямо разнообразие от форми, размери и цветове се отглежда в Индия и на други места в Азия. Там широко се отглеждат сортове, които много приличат на кокошо яйце по големина и форма. Цветовете варират от бял до жълт или зелен, както и червеникаво-морав и тъмноморав. Някои сортове имат променящ се цвят от бяло до дръжката до светло розово или наситено мораво или дори черно. Съществуват и зелени или морави видове на бели ивици. Китайските патладжани обикновено са по-тънки и издължени като леко издута „краставица“./Уикипедия/
Ева, благодаря:)))Красиви са, няма спор:)))Били вкусни, аз не съм опитвала:)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки:)))
При тези патладжани я няма горчивината от кората на другия "нормалния" сорт. Не ми се налага да ги беля на "зебра" преди да ги готвя:)
ОтговорИзтриванеЖалко е, че не мога да ги намеря навсякъде и се налага да ги издирвам из цяла София...
Тук ги има още, вчера видях от тях!Да, наистина не са горчиви и са вкусни! Поздрави и успех в търсенето!
ОтговорИзтриване