View this site in your language!

понеделник, 11 юли 2011 г.

ПАТЛАДЖАНИ - АЛБИНОСИ










/снимки Zvetanka Shahanska/

ПАТЛАДЖАНИ -АЛБИНОСИ

Така ги кръстих, защото ми се
сториха доста необичайни. Не
бях виждала такъв сорт. След
като миналата година писах за
ЯГОДИ С ВКУС НА АНАНАС, които също са
необичайно бели,
мислих си, че няма какво друга
да ме учуди.

Продавачката ми каза, че са
много вкусни, без семки и не
било необходимо да им се отцежда
сокът...
Все пак се ограничих само да ги
снимам, като нещо необичайно и
нестандартно...
Щракнах и едни огромни дини и
пъпеши, от които си купувам редовно-
много сладки и ароматни...
/снимки и текст Zvetanka Shahanska/

14 коментара:

  1. обичам белите патладжани, много са красиви! поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. В тази жега най-добре действа студената диня,не може да ми омръзне ,толкова много обичам...
    И аз не съм виждала бели патладжани,сега благодарение на теб и за тях научих:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Даааа, студена диня - супер си е:)))Ледена, днес едва не се разтопих на улицата, ауууу такава жега, направо се размазах, втечних се и в такъв флуиден вид се прибрах:))))
    Ади, благодаря ти и лека вечер:)))

    ОтговорИзтриване
  4. antinoia, наистина са красиви:)))а дали са вкусни? Някой , ако знае, да пише:))))

    ОтговорИзтриване
  5. ААА, такива патладжани отдавна познавам и ползвам. Кората им е малко по-крехка, но иначе са също толкова вкусни, както и лилавите!Тъй че смело ги яжте:)

    ОтговорИзтриване
  6. Хубави са, по не горчат, но и типичния вкус на патладжан е приглушен...Нещо като патладжан-лайт :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Траяна, много благодаря за инфото:))))Това е за всички, които не са се срещали по пътя си с бели патладжани:))))стават за ядене!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Кръстю, значи и ти си ги опитвал:)))Поздрави за - патладжани-лайт!!!!Много ми хареса!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Да сте чували случайно за ГМО

    ОтговорИзтриване
  10. Уауу какви красиви бели патладжани, аз съм виждала един два пъти, но не съм яла и готвила :) Красиви са много и плодовете! Поздрави Цвети и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  11. Toзи сорт е такъв, не е ГМО. Съществува си, откакто съществуват и другите патладжани, но не сме ги виждали тук:)))
    "Най-широко отглежданите сортове в Европа и Северна Америка в наши дни са продълговато яйцевидни, дълги 12-25 см и широки 6-9 см с тъмноморава кожа. Много по-голямо разнообразие от форми, размери и цветове се отглежда в Индия и на други места в Азия. Там широко се отглеждат сортове, които много приличат на кокошо яйце по големина и форма. Цветовете варират от бял до жълт или зелен, както и червеникаво-морав и тъмноморав. Някои сортове имат променящ се цвят от бяло до дръжката до светло розово или наситено мораво или дори черно. Съществуват и зелени или морави видове на бели ивици. Китайските патладжани обикновено са по-тънки и издължени като леко издута „краставица“./Уикипедия/

    ОтговорИзтриване
  12. Ева, благодаря:)))Красиви са, няма спор:)))Били вкусни, аз не съм опитвала:)))
    Поздрави и усмивки:)))

    ОтговорИзтриване
  13. При тези патладжани я няма горчивината от кората на другия "нормалния" сорт. Не ми се налага да ги беля на "зебра" преди да ги готвя:)
    Жалко е, че не мога да ги намеря навсякъде и се налага да ги издирвам из цяла София...

    ОтговорИзтриване
  14. Тук ги има още, вчера видях от тях!Да, наистина не са горчиви и са вкусни! Поздрави и успех в търсенето!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...