tag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post4505699326676921429..comments2023-09-11T11:12:20.723+03:00Comments on Don't worry, be happy: ПАТЛАДЖАНИ - АЛБИНОСИZvetanka Shahanskahttp://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-45035539800080306682011-07-29T13:20:09.028+03:002011-07-29T13:20:09.028+03:00Тук ги има още, вчера видях от тях!Да, наистина не...Тук ги има още, вчера видях от тях!Да, наистина не са горчиви и са вкусни! Поздрави и успех в търсенето!Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-966359956424683142011-07-29T02:10:18.286+03:002011-07-29T02:10:18.286+03:00При тези патладжани я няма горчивината от кората н...При тези патладжани я няма горчивината от кората на другия "нормалния" сорт. Не ми се налага да ги беля на "зебра" преди да ги готвя:)<br />Жалко е, че не мога да ги намеря навсякъде и се налага да ги издирвам из цяла София...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-72972153843128766902011-07-12T13:43:24.236+03:002011-07-12T13:43:24.236+03:00Ева, благодаря:)))Красиви са, няма спор:)))Били вк...Ева, благодаря:)))Красиви са, няма спор:)))Били вкусни, аз не съм опитвала:)))<br />Поздрави и усмивки:)))Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-24525926527169709962011-07-12T13:41:21.274+03:002011-07-12T13:41:21.274+03:00Toзи сорт е такъв, не е ГМО. Съществува си, откакт...Toзи сорт е такъв, не е ГМО. Съществува си, откакто съществуват и другите патладжани, но не сме ги виждали тук:)))<br />"Най-широко отглежданите сортове в Европа и Северна Америка в наши дни са продълговато яйцевидни, дълги 12-25 см и широки 6-9 см с тъмноморава кожа. Много по-голямо разнообразие от форми, размери и цветове се отглежда в Индия и на други места в Азия. Там широко се отглеждат сортове, които много приличат на кокошо яйце по големина и форма. Цветовете варират от бял до жълт или зелен, както и червеникаво-морав и тъмноморав. Някои сортове имат променящ се цвят от бяло до дръжката до светло розово или наситено мораво или дори черно. Съществуват и зелени или морави видове на бели ивици. Китайските патладжани обикновено са по-тънки и издължени като леко издута „краставица“./Уикипедия/Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-46519106781733112472011-07-12T09:52:16.436+03:002011-07-12T09:52:16.436+03:00Уауу какви красиви бели патладжани, аз съм виждала...Уауу какви красиви бели патладжани, аз съм виждала един два пъти, но не съм яла и готвила :) Красиви са много и плодовете! Поздрави Цвети и хубаво лято!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15181795558804402616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-29222170854572603952011-07-12T08:56:09.628+03:002011-07-12T08:56:09.628+03:00Да сте чували случайно за ГМОДа сте чували случайно за ГМОAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-66388883333853163822011-07-11T18:35:07.990+03:002011-07-11T18:35:07.990+03:00Кръстю, значи и ти си ги опитвал:)))Поздрави за - ...Кръстю, значи и ти си ги опитвал:)))Поздрави за - патладжани-лайт!!!!Много ми хареса!!!Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-53571392553103592972011-07-11T18:31:11.265+03:002011-07-11T18:31:11.265+03:00Траяна, много благодаря за инфото:))))Това е за вс...Траяна, много благодаря за инфото:))))Това е за всички, които не са се срещали по пътя си с бели патладжани:))))стават за ядене!!!!!Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-47528509336126027592011-07-11T18:07:40.731+03:002011-07-11T18:07:40.731+03:00Хубави са, по не горчат, но и типичния вкус на пат...Хубави са, по не горчат, но и типичния вкус на патладжан е приглушен...Нещо като патладжан-лайт :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10894269959324105286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-31263556317490856502011-07-11T17:57:29.821+03:002011-07-11T17:57:29.821+03:00ААА, такива патладжани отдавна познавам и ползвам....ААА, такива патладжани отдавна познавам и ползвам. Кората им е малко по-крехка, но иначе са също толкова вкусни, както и лилавите!Тъй че смело ги яжте:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-15520469744133821302011-07-11T17:22:57.112+03:002011-07-11T17:22:57.112+03:00antinoia, наистина са красиви:)))а дали са вкусни?...antinoia, наистина са красиви:)))а дали са вкусни? Някой , ако знае, да пише:))))Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-86440421850580899572011-07-11T17:21:13.048+03:002011-07-11T17:21:13.048+03:00Даааа, студена диня - супер си е:)))Ледена, днес е...Даааа, студена диня - супер си е:)))Ледена, днес едва не се разтопих на улицата, ауууу такава жега, направо се размазах, втечних се и в такъв флуиден вид се прибрах:))))<br />Ади, благодаря ти и лека вечер:)))Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-53157159651113837102011-07-11T15:26:01.502+03:002011-07-11T15:26:01.502+03:00В тази жега най-добре действа студената диня,не мо...В тази жега най-добре действа студената диня,не може да ми омръзне ,толкова много обичам...<br />И аз не съм виждала бели патладжани,сега благодарение на теб и за тях научих:)))Addiihttps://www.blogger.com/profile/07755832356569442192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4201339746457835031.post-60627853058788544752011-07-11T15:19:51.347+03:002011-07-11T15:19:51.347+03:00обичам белите патладжани, много са красиви! поздра...обичам белите патладжани, много са красиви! поздрав!antinoiahttp://antinoia.wordpress.comnoreply@blogger.com