View this site in your language!

петък, 17 юни 2011 г.

ВЪПРОС НА НАСТРОЙКА


/автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/

ВЪПРОС НА НСТРОЙКА

Мога
да избера между това да бъда жертва
на света или един авантюрист в
търсене на съкровище. Всичко е въпрос
на това как да видя моя живот.
/Паулу Коелю/

Всеки е имал дни в които, като че ли всичко се срутва върху нас. Не върви и не върви, както и да го буташ. Закъсняваш, търсиш и не намираш, луташ се като загубен в превода...Но всъщност всичко зависи от

Нагласата

Всичко е въпрос на настройка. Когато живеем с нагласата, че ще ни се случи нещо лошо, то се случва. Страхът ни прави несигурни, което води до грешки и така възникват тези ситуации. Оптимистите са невъзмутими и спокойни и по този начин правят по-малко грешки. Оптимистите винаги разпознават възможностите и се възползват от тях. Те виждат положителен изход от всяка ситуация дори когато всички други се отказват. Това им дава сила и ги прави изобретателни. В резултат - намират решение на проблема, макар и нестандартно понякога..

Песимистите пък не мислят как да преодолеят проблема, а се чудят-"защо все на мен"... Тяхната отрицателна настройка действа като магнит и привлича нещастията едно след друго. Отказват се по-лесно пред трудностите и не забелязват възможността, да се извлече нещо положително от ситуацията.

Как да обърнем нещата

Всеки може сам да обърне късмета си. Необходимо е просто да променим гледната си точка. Да забелязваме и да очакваме хубавите неща. Защото често пъти с мислите си ние предизвикваме събитията. Оптимистичните и щастливи хора избягват негативни мисли и очакват да им се случват хубави неща, които тъкмо поради това се и случват. Важното е да виждаме възможноститe, защото - когато една врата се затваря пред нас, друга се отваря. ..
/автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/

16 коментара:

  1. Желая ви приятен уикенд! Нека слънцето ви дава настроение и има много усмивки:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Цветенце, аз пожелавам на теб и всички колеги тука така да кажа, прекрасен уикенд с много усмивки, позитивна енергия и релакс. Съгласен съм с текста: такива дни има всеки, защото не сме идеални, но трябва да гледаме максимално да ги ограничим и избягваме тези дни. А и всеки очаква хубавите неща, макар ч някой път те малко позакъсняват :)))

    ОтговорИзтриване
  3. :))))Получи се доста добра верижна реакция от позитивна енергия-хахаха:)))Ади, благодаря! Да бъде:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Simeonoff, благодаря за позитивните пожелания.

    ОтговорИзтриване
  5. Не , аз благодаря Shahanska :)))), за мен е удоволствие и чест :). Спокоен и приятен, а и много усмихнат уикенд :))))))

    ОтговорИзтриване
  6. ами да, човек избира дали да е щастлив или вечно недоволен мърморко :() Благодарният човек е щастлив човек, затова не трябва да забравяме да благодарим и да живеем живота като подарък!

    Авантюристично лято! С авантюрини!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Marta, благодаря! Започна авантюристично, да видим как ще завърши това лято:)))
    Всичко е в нас, зависи какво ще изберем, какво искаме да видим, как ще се настроим...
    Лек и усмихнат ден:))))

    ОтговорИзтриване
  8. Цвете здравей :) Днес е много жега :)... мислех да излезна навън но към 12ч. видях за какво става дума и се отказах. Все пак е лято и такова време чакахме дълго. :))))) Весела и спорна неделя:))))

    ОтговорИзтриване
  9. Днес е 33 градуса и следобед направо е супер жега, малко подухва навън, но е само за сладолед или ягодов шейк, или студено фрапе, или
    за скрежина/няма я вече май:)))/ и защо нямаме море в нашия град, защооооо......море, не плаж, и защо не си останах на моретооо, ами взех, че се върнах, макар, че там беше поне още 5 градуса отгоре...Хайде по едно кафе със сладолед за всички!!!!Нека да е лято:))))

    ОтговорИзтриване
  10. Цветенце какво да ти кажа аз взех че си направих една яка разходка одеве. Хвнанх смешен тен :)))))) heheh. Иначе днес съм изял 6 сладоледа, а кафетата ... поограничиха ми ги докторите до 5 най-много 6 на ден преди месец и половина. Иначе си пиех по 8 9 10 на ден :). Днес и кафе не ми се пие. А и аз искам да имаме море, но нямаме... но имаме много яки сладоледи и шейкове :))))))

    ОтговорИзтриване
  11. това ми е любимото местенце за зареждане в нета! признавам, че повече гледам снимките, отколкото чета, но... е прекрасно, че те има :)
    еола

    ОтговорИзтриване
  12. Еола, това , което казваш е направо...за мен голямо признание. Много благодаря, няма значение дали гледаш снимки или четеш, това, че се зареждаш положително е всъщност целта:)))И много ме радва, че именно се получава така! Супер ми дава сили да продължавам, защото и аз да призная нещо, но понякога малко се обезсърчавам и се питам има ли смисъл да го правя...След коментари от този род обаче, не се питам повече...За мен и един човек само да се е почувствал по-добре, след като е минал оттук значи много:)))Продължаваме!:))))Лека вечер, усмивки и голяма прегръдка:))))

    ОтговорИзтриване
  13. Аз като почнах да влизам в блога точно на 1 януари, станах друг човек! Мисля още по-позитивно, Цветето ме запали много по фотографиите на цветя и природа, а и най-малкото - чувствам се прекрасно когато си пиша с позитивни хора като Цветето и има много усмивки и т.н. най-важното е да става майтапа :)))))))) прекрасна вечер на всички :))))))))))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...