View this site in your language!

четвъртък, 26 май 2011 г.

РАЗКОШНО.../снимки Zvetanka Shahanska/

РАЗКОШНО...

Други снимки исках да кача днес, но едно
е да мислиш, друго е да става...След
като сутринта си пих кафето, съзерцавайки
тези разкошни хортензии/каквито не бях
виждала/, изложени пред цветарския магазин,
напръскани с вода, заради жегите/всяка сутрин
всички цветя се пръскат с вода/, не можах да
не ги снимам и да не ги кача/още топли, топли:)/
за да им се порадваме всички...

От тях лъха такава нежност, лирика и настроение...
С тези бели кантчета около всяко цветче - ей, природата
е просто велика - как ги измисля само, доста и
е развинтено въобръжението...Тъкмо реша, че няма
какво повече да ме изненада и, хоп, опровержение...
Просто не ми се тръгваше оттам, очите ми останаха
залепнали за розоволилавото, напръскано с водни
капки, леко хлътнало в пространството, безвремие...
/текст и снимки Zvetanka Shahanska/

21 коментара:

 1. Толкова странни неща се случват с блога ми, изведнъж, всичките ми снимки от Пикаса , се показаха в голям размер в страничната лента?!?! ,Но вече ми омръзна/а и нямам време да се занимавам с приумиците на Блогър и да поправям нещата- да става каквото ще...ако ще и цялата ми страница да стане една огромна снимка...Приятен ден на всички и усмивки:)))аз вече се смея на глас:)))

  ОтговорИзтриване
 2. Много са ти хубави снимките! Аз засега съм снимал само тази Циклама

  ОтговорИзтриване
 3. Павлин, благодаря много:)))Разгледах цикламата, която си снимал и моите поздравления:)))Лек и усмихнат ден!

  ОтговорИзтриване
 4. Аз голямо дебнене я дебнах с една луминесцентна лампа за да е максимално качеството. Не стана много добре, но като за снимка с телефон е идеална :)

  ОтговорИзтриване
 5. Аххх, даже и не предполагах, че с телефон си я снимал:)))Светлината е много важна и добре си направил с тази лампа!Честно, много добре са станали. Дори и с фотоапарат понякога не се докарват дотам добри!Поздрави, да снимаш цветя е супер готино:)

  ОтговорИзтриване
 6. Цвети, чудни са :) Винаги има какво да ни изненада и за щастие! А с блогър ... много изненади получих напоследък, последната беше, че никой не ми вижда новите публикации, но ... явно бъга е голям :))
  Поздрави и много цветна седмица, Цвети :)

  ОтговорИзтриване
 7. Поздрави,Цвети!!!В последно време се "движа със закъснение",но се стремя да не пропусна хубавите твои снимки!Приятни дни!!!

  ОтговорИзтриване
 8. Ева, благодаря ти, малко се успокоих, че явно има някакъв проблем, който не зависи от мен. Мога да изтрия Пикаса албуми, но не искам. Ще изчакам няколко дни и тогава ще видя какво ще правя. ..Мерси за коментара и поздрави с усмивки:)))

  ОтговорИзтриване
 9. Биси, благодаря:)))важното е, че се "движиш", макар и със закъснение:)))И на теб приятни дни с хубави моменти!!!

  ОтговорИзтриване
 10. Благодаря за разкошните снимки и цветята на тях :) . Хортензиите са много красиви, а днес жегата наистина е сериозна. Ходих до София сутринта и много яко напичаше, Но пък какво - цяла зима го чакаме това :) Благодаря и лека :)

  ОтговорИзтриване
 11. Цвети, много ги харесвам и аз, независимо от нюанса. Жалко, че нямам градина, пред блока не биха оцелели.

  Колкото до четенето ти при мен, вероятно браузърът ти е прекалено капризен и се престарава. Не че изтърваш нещо особено ценно де. :) Изчистила съм абсолютно всичко, което би могло да прави проблеми. Ако можеш, направи скрийншот и ми го прати. Ще искам пак помощ от приятел. :)

  ОтговорИзтриване
 12. Точица, наистина са за градина хортензиите, най-малко заради факта, че стават на храст:)))И са много красиви:)
  Няма проблем, Точица, вече се оправиха нещата!Лека вечер:)

  ОтговорИзтриване
 13. Точка, Цвете какви проблеми имате? С кой браузър? Казвайте , ще помагам с каквото мога? Новата мозила 4 е стабилна (засега). Не ползвайте Интернет екплорър и няма да имате проблеми. :)
  Хортензиите са декоративни храстчета и лиани, но доколкото знам могат да станат и малки дръвчета (при определени условия). Цветовете са дълготрайни. Доколкото знам цъфтят юни и малка част от юли. Обича сенчестите места. не обича силното слънце. В къщите хортензията се счита че може да помогне да се изчисти негатива, да прочисти лошите емоции и тежките проблеми, гадните чувства като: омраза , завист и гадно настроение. Надявам съм да съм бил полезен:)изключително красива е синята хортензия:)

  ОтговорИзтриване
 14. Пожелавам един много весел ден, днес! На всички - много настроение!(-̮̮̃-٩(-̮̮̃-̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶

  ОтговорИзтриване
 15. K. Simeonov, като дългогодишен върл фен на мозила нямам никакви проблеми. :) Разбрах, че последно гугъл хром е давал съобщение за зловреден софтуер в блога ми, престаравайки се с някои връзки към други блогове. Вече ги няма и се надявам и операта да се държи прилично. :)
  Интернет екплорър ползвам само ако трябва да отворя нещо в сайт на държавно учреждение, понякога незнайно защо е единственият възможен вариант.

  Цвети, извинявай за оффтопика. Радвам се, че вече надничаш спокойно. Хубав и много усмихнат ден и на теб. :)))

  ОтговорИзтриване
 16. И аз ти пожелавам прекрасен,усмихнат и много позитивен ден:) а той вещае да е такъв:) слънце, топло и весели хора:))

  ОтговорИзтриване
 17. Точица, няма проблем! Важното е да споделяме неща, които касаят и други хора, може на някой да помогне!И аз съм с Мозила и съм доволна:)))И благодаря за пожеланието:)))Всичко е добре, когато завърши добре:))))))))))))))))))))))))

  ОтговорИзтриване
 18. Благодаря на всички коментиращи за хубавите пожелания, денят наистина върви отлично !:)

  ОтговорИзтриване
 19. Цвете, Точка ако имате проблеми, ще ви помогна с каквото пожелаете , това ми е работата все пак. Мозилата в момента е най-добро! Аз лично Екплоръра го позлвам само за онлайн банкирането, защото сертификатите не ми тръгват под мозила, понеже всичко се плаща онлайн.Иначе и Хром е добро, но мозилата е най :). А иначе като ден: бъдете усмихнати и позитивни, аз лично след малко изчезвам на разходка, че като гледам какво време е ... :)

  ОтговорИзтриване
 20. Чудесни хортензии! Не съм виждала с такова бяло кантче. Благодаря, че го сподели, Цвети!
  Усмихната вечер! :):):)

  ОтговорИзтриване
 21. Амазонка и аз не бях виждала, затова и ги снимах, защото не се срещат често:)))Аз благодаря за коментара! Приятна вечер:)))

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...