View this site in your language!

неделя, 12 септември 2010 г.

ЕСЕН









ЕСЕН

Температурата навън е 18 градуса, след като само преди ден беше горещо. Прочетох , че ретроградният Меркурий/ каквото и да значи това, но звучи сериозно/, който пречел последната седмица на всички зодии, се е разкарал от хоризонта. Пей сърце. От днес на всички трябва да им тръгне по вода...Особено на Близнаци:), които са подвластни на Меркурий по принцип /то затова, тях, вятър ги вее на бял кон...:)/. Добра новина. По този случай излязох да поснимам малко подранилата есен. Нищо, че ми беше малко студеничко, кой ти гледа такива подробности, нали вече пречките са отстранени от пътя – няма Меркурий, няма космически спънки пред нас ...Светът е наш и ние сме на света. Момичето в кафенето каза, че колкото и горещо да е лятото го предпочита, защото студът и липсата на слънце я депресира. И аз се съгласих – да, подтискащо мрачно е, цяла нощ гърмя, трещя , то не бяха светкавици, то не бе чудо. Добре, разбрахме, че есента е тук и няма намерение да мърда от тази позиция. Примиряваме се, макар че времето за настройка този път е твърде минималистично...Да и се усмихнем и да кажем едно – здравей, приемаме те, къде ще ходим.../ текст и снимки Zvetanka Shahanska/

12 коментара:

  1. Цвети хубави снимки:0,иначе откровенно казано,на мен лятото ми омръзна,не обичам жегите, не обичам да се потя,предпочитам хубавото есенно време с много слънчице:D

    ОтговорИзтриване
  2. Искам си лятото пък! :)
    С огромно неудоволствие вчера обух чорапи, затворени обувки и си сложих тъничко яке. Обичам лятото, когато слънцето целува възможно най-много от кожата ни и тя диша свободна.
    От есента понасям и харесвам само топлото й и многоцветно начало.

    ОтговорИзтриване
  3. Искам си виното пък!
    За Димитровден трябва да стане:))))
    --
    Ти, обаче здраво снимаш, ще имаш албуми да разглеждаш през зимата :)

    ОтговорИзтриване
  4. Силви, благодаря:)И аз не обичам жегите, но студът ми е направо непоносим. А есента е хубава, но да е топла и със слънце:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Точица и аз, и аз:)))Някак си много бързо свърши. Лятото с леки дрехи, боси...ех, и морето:))) Есента е красива, но когато стане мрачно и мъгливо не е чак толкова добре:)

    ОтговорИзтриване
  6. Кръстю, виното ще стане, няма къде да ходи:) Снимам докато има какво да се снима:)))Ще разглеждам зимата и ще си спомням:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Много хубави есенни снимки.Варбеца е много сладък :)

    ОтговорИзтриване
  8. Lady Million, благодаря:)Врабченцето си е сладурче:)))

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей,Цвети:)Есента си ми е любимият сезон,особено ако живееш близо до планина и имаш възможност да се насладиш на цялата й красота:)През есента не е чак толкова студено:)Мразя зимата:(Това ми е останало от казармата,защото ни използваха за снегопочистващи багерчета:(Приятна и усмихната есенна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  10. Така е, малко по малко лятото си отива, за което се радвам - есента е любимия ми сезон.

    ОтговорИзтриване
  11. Apolon, за зимата изобщо и не ми се говори. Стуууд...Топлата есен си е хибаво, но ако и след нея идва направо пролет щеше да си е най-добре:)))

    ОтговорИзтриване
  12. Асеновград:)))/обичам Асеновград, той си е направо Пловдив:))))/, така си е -лятото си отива полека, и не толкова:) Обичам всички сезони, но от зимата - само Коледа♥♥♥ обичам:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...