View this site in your language!

четвъртък, 6 август 2015 г.

ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА


Днес е Преображение Господне. Ден ,в който
Христос се явава пред трима свои ученици -
Петър, Яков и Йоан , в различна светлина.
Той се преобразява пред очите им - лицето му светело като слънце, а дрехите му блестели
като светлина...
.
...


Според българския народен календар на 6 август настъпва трайно преобразяване в природата. Слънцето обръща гръб на лятото и лице към зимата. Днес е и 25 градуса - хладно и мрачно време...
Според вярванията на този ден се отваря небето и ако някой види това, се сбъдва всичко, което си нарече.

Промяна

Преображение Господне е свързано с промяна и с нова надежда. От днес, който иска, имал е намерение, но не му е стигнал куража досега, може да се промени. Може да стане по-добър, по-приветлив, може да прости, да си поплаче, да се преодолее, да се усмихне...Всеки решава сам за себе си. Дали може да се надскочи, да отстоява себе си - въпреки.

Въпреки неразбирането на околните, защото съпротива има. Промяната плаши много хора, сигурността им, удобството, комфорта или поне така си мислят.Всяко излизане от МАТРИЦАТА е болезнено. Иска се силно желание и дух.

Дори, когато си в хармония, равновесие и щастлив, това също не се харесва на много хора и ги дразни. Дразни всъщност тези, които са нещастни и не им стиска да направят и малко усилие за да излязат от това състояние. Не могат да смелят факта, че след като те са нещастни има и такива, които не са. Въпреки.

Защото е много лесно да си нещастен, когато всичко е в криза - държава, ценности, отношения, чувства.Просто се носиш по течението без да предприемаш нищо...Трудното е да си намериш някакво равновесие и да даваш макар и малка надежда на околните, че има бъдеще, има светлина, има щастие, има всичко в този живот.
Е, аз съм избрала по-трудния път, поне заради факта, че лесният ми е скучен/автор на текста Zvetanka Shahanska/


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...