View this site in your language!

петък, 1 август 2014 г.

ПЕТ СЪРЦА

/ автор на текста Zvetanka Shahanska/

ПЕТ СЪРЦА

Земните червеи имат 5 сърца. Ето това прочетох днес и много ме впечатли. 

Замислих се, ако ние имахме пет сърца какво правим. Това значи, че ако някой ни разбие сърцето да го умножим по пет. Мъки и страдания в много голяма, огромна порция. Сигурен начин да забием  в някоя дупка и да не излезем. Дори и обратното, ако се влюбим , това ще е изключително силно, пет пъто по -силно и макар и положително състояние, може и да не издържим.

Всъщност, когато Бог ни е създавал ни е направил емоционални хора и е решил правилно, че едно сърце ще ни е достатъчно, ще се справим и с мъките и с щастието, ето затова ни е пощадил и не ни е дал цели пет сърца. Защото другото щеше да ни убие с мощната си емоция.

Още повече като имате предвид, че понякога този, който ви разбива сърцето е доста жесток, грабва парчетата и ги хвърля зад вас с размах, страдай сега докато разбереш за какво става въпрос. И ти тръгваш да събираш остатъците на сърцето си, а ако са пет сърца доста трябва да събираш. Дълго време парченце по парченце да залепваш, много време ще отиде, може и години.

Затова да благодарим на Бог, че имаме само едно сърце, че е бил милостив към нас. Нека си пазим сърцата, да не позволяваме на никой с кални обувки да влиза там. И да ги отваряме само на нежни, любвеобилни, състрадателни, добри хора, които няма да мародерстват с нашите чувства, няма да ни разбиват сърцата, а ще са внимателни и любезни. 

А и според някои учени хора, душата  на човек се намира в сърцето, ненапразно когато нараниш душата на някого се казва - той му разби сърцето. Нека пазим сърцата и душите си от лоши посегателства, а ние също така да не си играм игрички с чуждите! Просто да бъдем хора и да не се нараняваме. 

И какво се получи сега, от анатомията на един червей докъде може да се стигне. Нищо случайно обаче не се случва, всичко следва своя ход, всичко е свързано - Казано е, че едно малко нещо, като трепета от крило на пеперуда, може да предизвика мощен тайфун в половината свят. Не предизвиквайте тайфуни . Всичко  на този свят е важно и ние трябва с уважение да се отнасяме към този факт.
/автор на текст Zvetanka Shahanska/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...