View this site in your language!

понеделник, 19 май 2014 г.

ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С МЛЕЧЕН СОС/ автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С МЛЕЧЕН СОС

За да не вися до печката, когато пържа тиквички, ги правя на фурна, става лесно и през това време могат да се направят много полезни неща.
Нарязваме обелените тиквички/ 4-5 броя средно големи/, овалваме ги в брашно и редим в редички като се застъпват в правоъгълна тава или в кръг, ако тавата е кръгла. Преди да ги поставим във фурната/240 градуса/ ги поръсваме отгоре с мазнина. Стават за около 50 минути.

Млечен сос за тиквичките.

Една кофичка кисело мляко с висока масленост, две-три лъжици супени майонеза/ползвам такава , която е с топено сирене, но може и обикновена./, няколко скилидки чесън нарязан на ситно или, ако имате блендер смилате в него. Всичко се разбърква и сосът е готов. Ако имате орехи и блендер - една кафена чаша орехи се смилат и се прибавят към млечния сос. Става много вкусно мммм  просто да си оближеш пръстите. Готовите тиквички заляти с този сос са фантастични!
Разбира се, понякога, когато имам време тиквичките ги пържа - тогава ги хапвам с таратор. Но трябва да ми дойде вдъхновението за да вися поне един час до печката.

А това са розите ми, които в момента цъфтят усилено!
/ автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...