View this site in your language!

понеделник, 2 април 2012 г.

ЦВЕТНИЦА ИДВА

/автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/
ЦВЕТНИЦА ИДВА
И цветята ми са се развихрили по терасата.
Първо тези минзухари ми ги донесоха вчера от планината, където аз се отказах да ходя заради наличието на сняг и студ. По принцип не си късам от тях, защото не издържат и ден в града.
Игликите са в супер форма. Това време много им харесва, особено да е по хладно и по сенчесто.
Теменужките и на тях им харесва и си цъфтят с удоволствие. Този сорт е много хубав, с дребни цветчета, но много.
Цикламата ми, както се вижда от снимките е свежарка, с много големи зелени листа. Така ще си седи дълго време. Обичам циклами, не зная дали съм го споменавала, но в Истанбул, където е по-мек климата, с циклами украсяват пред заведенията, хотелите и къщите.
Поредният ми зюмбюл, който е с много нежно бледолилав цвят. Три броя в една саксийка, поне два месеца ще ме радва. Имах розов, син, бял, сега е бледолилав.
Пропуснах азалиите и антуриума, но за тях друг път, пък и те са стайни. Латинките ми са поникнали, като си купих семена и те поникнаха миналата седмица за два дни. Тях ще снимам, когато дръпнат още малко. Гледането на цветя ми е хоби, както фотографията, писането и какво ли още не./автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/

14 коментара:

  1. лоооолл!!!! Жестокииии!! супер снимчици!!!!!! А ние с теб скоро имаме имен ден :)). Така че загрявам :))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В неделя всъщност е Цветница! Тази неделя беше католическата Цветница, ние сме със седмица назад:)))

      Изтриване
  2. Напред искаш да кажеш или ? че нещо не разбрах всъщност :)) извинявам се за което :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вчера/неделя/, беше католическата Цветница, нашата е на 8-ми април/значи със седмица по-късно/. И коя е по-напред, нещо да не те е хванала пролетната умора:)

      Изтриване
  3. Цвети, много красиви са твоите цветя!Игликата е със страхотен цвят.Теменужките са ми любими.Винаги ме карат да се усмихвам.Страхотна циклама имаш,много да те радва!Зюмбюла съм сигурна,че ухае вълшебно!
    Очаквам азалията и антуриума.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, много ме радват, сутрин първо отивам на терасите да видя какво става с цветята, поливам ги. Те ме зареждат с настроение! Зюмбюлчето пръска аромат из целия апартамент:) Него го гледам вътре нарочно. По-бавно се развива така, но и по-дълго цъфти! Поздрави, Мира!Успешна седмица!

      Изтриване
  4. Цветенце... миналата седмица имах много работа... ама и мен не ми влияе много пролетната умора... някак си не всяка година ме хваща... 2010 г. ме съсипа обаче -1 седмица не можех да си стоя на краката. Миналата година не беше много сериозно. 1 ден имах някъде..не знам защо е така :). може би защото пийвам доста кафенце :))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Цветята ти са страхотни! А моите латинки още се мъдрят и не излизат:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траяна! При нас много печеше слънце миналата седмица и това ги провокира/латинките/ да се покажат. Зависи и от семенцата. Моите ги купих скоро и за всеки случай ги садих по две заедно:)))Сигурна съм, че и твоите ще се покажат скоро. Латинките не са капризни и аз ги харесвам много.

      Изтриване
  6. Не знам ама тази цикламата ме кефи супер! страшна е!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И с право! :))) Увас е рай сигурно. много красиви цветя имаш и мисля, че те допринасят да си толкова слънчева и позитивна :)) Днес ще е супер як ден :) весело!!

      Изтриване
    2. Днес е жега:)))Цветята ме зареждат всеки ден, обичам ги и те ме обичат!!!Имам две тераси само с цветя, това е!Няма начин да не си позитивен при това положение!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...