View this site in your language!

събота, 6 август 2011 г.

ДЕН ЗА ПРОМЯНА


/снимка Zvetanka Shahanska/

ДЕН ЗА ПРОМЯНА

Днес е Преображение Господне. Ден ,в който
Христос се явава пред трима свои ученици -
Петър, Яков и Йоан , в различна светлина.
Той се преобразява пред очите им - лицето му светело като слънце, а дрехите му блестели
като светлина...
.
...


Според българския народен календар на 6 август настъпва трайно преобразяване в природата. Слънцето обръща гръб на лятото и лице към зимата. Днес е и 25 градуса - хладно и мрачно време...
Според вярванията на този ден се отваря небето и ако някой види това, се сбъдва всичко, което си нарече.

Промяна

Преображение Господне е свързано с промяна и с нова надежда. От днес, който иска, имал е намерение, но не му е стигнал куража досега, може да се промени. Може да стане по-добър, по-приветлив, може да прости, да си поплаче, да се преодолее, да се усмихне...Всеки решава сам за себе си. Дали може да се надскочи, да отстоява себе си - въпреки.

Въпреки неразбирането на околните, защото съпротива има. Промяната плаши много хора, сигурността им, удобството, комфорта или поне така си мислят...
Всяко излизане от МАТРИЦАТА е болезнено. Иска се силно желание и дух.
Дори, когато си в хармония, равновесие и щастлив, това също не се харесва на много хора и ги дразни. Дразни всъщност тези, които са нещастни и не им стиска да направят и малко усилие за да излязат от това състояние. Не могат да смелят факта, че след като те са нещастни има и такива, които не са. Въпреки.
Защото е много лесно да си нещастен, когато всичко е в криза - държава, ценности, отношения, чувства...Просто се носиш по течението без да предприемаш нищо...Трудното е да си намериш някакво равновесие и да даваш макар и малка надежда на околните, че има бъдеще, има светлина, има щастие, има всичко в този живот.
Е, аз съм избрала по-трудния път, поне заради факта, че лесният ми е скучен...

Авторски права

Нещо встрани от темата, но важно, искам да спомена тук. Имам молба към всеки, който си хареса снимки правени от мен, от блоговете, Фейсбук,и където публикувам, да пoставят активен линк под снимките към блоговете или името ми като автор. Всичките ми снимки са с АВТОРСКИ ПРАВА. Моля уважавайте труда ми. Последният пример е от вчера - този сайт/исках да се свържа със собственика, но няма никакви данни в сайта/ www.aisektir.com с тази публикация С МОЯ СНИМКА и може да сравните С МОЯТА СНИМКА ОТ БЛОГА МИ под която има надпис, кой е снимал. Това сигурно е - не знам си кой път с такова отношение. И , който и сайт да видя, че е направил същото ще бъде разгласено из Интернет пространството и ще си търся правата.
И със здраве...Приятен уикенд!/текст и снимка Zvetanka Shahanska/

3 коментара:

  1. Дам, неблагодарници са ползвателите на интернет-а. Водния знак пак е повече от подписа, които оставяш, защото е необходимо да бъде премахнат, а така просто се надяваш, някой да забележи, че си автор...

    Това е проблема на интернет споделянето и едва ли скоро ще бъде намерено неговото решение, а до тогава Be Happy and Share With Everybody. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Колкото и да не ми се иска да пиша по снимките го правя, но понякога нямам време и споменавам под самата снимка. За съжаление, много се правят на разсеяни. Може би ще се откажа да качвам снимките си, не съм решила още. Благодаря за коментара, Доди!Be happy!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте АНОНИМЕН админ на сайта. Не зная по каква причина не си пишете името , сигурно си имате основателна такава. Но на мен с анонимни автори не ми се пише. Имайте смелостта да застанете с името си тук. След като сте взели снимка от блога ми, без изобщо да питате, да ми казвате кое е право и кое не, ми се струва малко нагличко.
    Искам само да ви уведомя, че ако още веднъж видя ОТКРАДНАТА моя снимка от вашия сайт - ще се срещнем в съда. За ваш ужас, аз зная името ви,координатите ви, колкото и да се криете зад удобната анономност.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...