СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ
Става много бързо, лесно и вкусно. Много лек и приятен летен сладкиш, ако обичате да ви е по-сладко го поръсете с пудра захар след като се опече. Аз лично предпочитам без пудра захар! Най-пипкавата работа е, когато се махат костилките на черешите!
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаща кисело мляко
2 ванилии
2 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
черешите, почистени от костилките ги слагам на око
Всички продукти се смесват, като първо се разбиват яйцата със захарта и олиото, след това се прибавят и другите продукти. В тавичка поръсена с олио и брашно се поставя сместа, и отгоре се нареждат черешите. Пече се при 200 градуса, около 30-40 минути. Проверява се с клечка дали се е изпекъл. Ако нямате бакпулвер, слагате една чаена лъжичка сода + една чаена лъжичка лимонтузу. Да ви е сладко, ще ви хареса много . Изключително приятен на вкус, и най-вече е лесен и става бързо!И как ухае само!!! / текст и снимка Zvetanka Shahanska/
Става много бързо, лесно и вкусно. Много лек и приятен летен сладкиш, ако обичате да ви е по-сладко го поръсете с пудра захар след като се опече. Аз лично предпочитам без пудра захар! Най-пипкавата работа е, когато се махат костилките на черешите!
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаща кисело мляко
2 ванилии
2 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
черешите, почистени от костилките ги слагам на око
Всички продукти се смесват, като първо се разбиват яйцата със захарта и олиото, след това се прибавят и другите продукти. В тавичка поръсена с олио и брашно се поставя сместа, и отгоре се нареждат черешите. Пече се при 200 градуса, около 30-40 минути. Проверява се с клечка дали се е изпекъл. Ако нямате бакпулвер, слагате една чаена лъжичка сода + една чаена лъжичка лимонтузу. Да ви е сладко, ще ви хареса много . Изключително приятен на вкус, и най-вече е лесен и става бързо!И как ухае само!!! / текст и снимка Zvetanka Shahanska/
Няма коментари:
Публикуване на коментар