View this site in your language!

понеделник, 15 декември 2014 г.

ДЕН НА ЧАЯ

ДЕН НА ЧАЯ


Обичам липов чай, с мед и лимон! Горещ и ароматен, днес е световен ден на чая, да изпием по една чаша , да се размразим! Хубав ден и спорна нова седмица!


Интересно и любопитно:

В различните страни чаят се консумира по-различно, отколкото ние в България сме свикнали.
  - В Индия чаят се пие с мляко. Освен това към него се добавят и различни подправки като джинджифил, канела или карамфил.

 - В Шри Ланка предпочитат ароматизирания чай. Обикновено изборът е между вкус на шоколад, манго, вишна, малина или ягода.

 - В Тибет добавят мляко от тибетски як, сол, масло и дори запържено брашно.

 - В Бирма правят салата от листата на чаеното дърво.

 - Най-странен е начинът на приготвяне на чаените листа е в Монголия. Там той се вари с ориз, месо, пелмени и разтопена овча мазнина.

 - В Япония има цяла специална чаена церемония, която всяко момиче трябва да научи. Обучението трае три години, като момичето получава различни майсторски степени.

 - В Русия за сваряването на чая се използват специални самовари, които присъстват във всеки дом. Към готовата напитка добавят мед, плодово сладко или захар. / инфо сп. Обекти/

2 коментара:

  1. Не знаех, че толкова много различни начини за приготвяне на чай. Благодарим ви за разбирането и най-добри пожелания.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, оказа се, че начините за приготвяне на чай са много! Благодаря и хубава вечер, Гига!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...