View this site in your language!

сряда, 26 март 2014 г.

МАЛКИТЕ ЖАБЧЕТА / притча/


/автор на снимката Zvetanka Shahanska/
МАЛКИТЕ ЖАБЧЕТА / притча/

Имало едно време една групичка от малки жабчета, които си организирали надбягване. Целта била да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу, около кулата, се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. Състезанието започнало. Никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата.

Чували се изказвания, като например: "О, пътят е толкова труден! Те НИКОГА няма да достигнат върха". Или пък: "Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!". Малките слабички жабчета започнали да се предават. Едно по едно. Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре. Тълпата продължавала да крещи: "Толкова е трудно! Никой няма да успее!" Все повече жабчета се уморявали и се отказвали.

Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре. То няма да се предаде! На самия края всички други вече се били отказали да изкачат кулата. С изключение на онова мъничко жабче което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха! Тогава всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно това жабче е успяло да го направи? Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило силата, за да достигне целта? Оказало се, че. Победителят бил ГЛУХ!

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте. Защото те ви отдалечават от вашите най-красиви мечти. Онези които носите в сърцето си! Винаги мислете за силата, която носят думите. Защото всичко което чувате или четете повлиява на действията ви! Следователно: Бъдете винаги ПОЗИТИВНИ! И преди всичко: Бъдете ГЛУХИ, когато хората ви казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите си! Винаги си мислете: Аз мога да го направя!/източник Интернет/
/автор на снимката Zvetanka Shahanska/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...