View this site in your language!

събота, 6 октомври 2012 г.

ВДЪХНОВЕНИЕ /30/


/автор на снимката Zvetanka Shahanska/ 
ВДЪХНОВЕНИЕ /30/

Изкуството да се живее семпло се състои в не търсене на другаде или по-скоро в търсене на другадето тук. Такъв живот не бяга от необходимото, баналното, работата, пазаруването, домакинските задължения, а търси навсякъде радостта и най-вече в моментите, в които е принуден да остане, тези, от които не може да избяга и би му било много по-лесно, ако можеше да ги проспи./Кристиан Бобен/
/автор на снимката Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Хе... напомни ми за един пасаж от "Писма до Луцилий" на Сенека: "Пътуването само по себе си никому не е помогнало. Нали всеки пътува със себе си? Докато човек продължава да не знае какво трябва да избягва и към какво да се стреми, какво е необходимо и какво – излишно, какво е справедливо и какво – не, пътуването няма да е пътешествие, а скиталчество. Пороците му винаги го следват. Нещо повече – носи ги, не ги води." И все пак това, "изкуството да се живее семпло", "търсенето на радостта в моментите, когато е принуден да остане..." ми звучи малко да си налягаме парцалите и да не се отплесваме твърде много в гоненето на мечти. Дан Кенеди, "Майната им на правилата: "Повечето преуспели хора предпочитат да не говорят за това, но мнозина от тях са били и са мотивирани от твърде неблагородни, "отрицателни" емоции." Разбира се, това също не е добро решение, но - истината е някъде там... :) Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз го разбирам така - Живей в реалността без да бягаш от нея и да я игнорираш и направи най-доброто, на което си способен за да стане такава, каквато би я харесал.

      Ако става въпрос за мотивация, всеки човек се мотивира от различни неща, може дори от отрицателни. Но трябва много да си наясно със самия себе си за да знаеш кое може да ти даде необходимата енергия!
      Много се радвам, че те "виждам" Малък принц:), хубав ден и благодаря за коментара!

      Изтриване
    2. Доста време се бях "отнетил", Цветанка, но минавам :) А за мотивирането - важното е да има мотивация, защото иначе нещата не отиват на добре :)

      Изтриване
    3. Мотивацията е важна, без нея се губят посоките:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...