View this site in your language!

събота, 29 септември 2012 г.

ВАРЕНА ТИКВА


/aвтор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ВАРЕНА ТИКВА
времето на тиквата дойде и аз днес си сварих малко. Обичам я в този вид - става бързо и много лесно.

Всичко е на око, така че рецептата е :
-тиква обелена и нарязана на малки квадрати, може и правоъгълници.
-количество захар по желание.
-канела
-бисквити "Закуска"
-пудра захар
-орехи

Нарязаната тиква се поставя в дълбок съд, малко вода и захар няколко лъжици. Поставя се капак и се вари на степен 2 на котлона. Много бързо се сварява.
Изважда се в друг съд и се слага ред тиква, поръсва се с натрошена бисквита, канела и пудра захар. След това пак тиква и пак се поръсва със същото. Може и орехи , но аз нямах и минах без тях. Накрая водата, в която се е варила тиквата се слага да изври и с получения сироп се залива всичко. Това е. Много вкусно, полезно. Може да се комбинира със сладолед, сметана. Импровизирайте, материалът позволява.

И малко есенни листа от днес./автор на текст, снимка и рецепта Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Цвети,апетитно изглежда тиквата!
    Ще пробвам твоя вариант много ми допадна!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво ми звучи тази рецепта, а снимките са без коментар. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...