View this site in your language!

вторник, 5 юни 2012 г.

ПОД ЗНАКА НА ДЪЖДА



/автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/
ПОД ЗНАКА НА ДЪЖДА
То не мина ден без порой, и в момента вали, гърми, трещи. А нямаше никакви признаци до обяд - топло, слънце, спокойно. От гръмотевиците радиото спря напълно, интернет все още имам, но може да спре и тока, а миналата година по това време бях на море, сега с това променливо време не си го и помислям.


Вали, не спира, и се засилва, прилича на буря или на тропически дъжд, а може би вече сме с тропически климат, там имат дъждовни периоди, като гледам и нашият е такъв. Много обилен дъжд, направо се излива. Тече отвсякъде, забрави, че чадърът може да те предпази, така онзи ден уж бях с чадър пък подгизнах отвсякъде докато се добера до нас, направо краката ми плуваха в маратонките. Май с гумени ботуши ще е най-добре.

А това е една от кампанулите ми - лилаво синя, която цъфна днес. Другите, които са - синя, бяла, тъмно синя, лилава и шарена все още не са. Но започнат ли - отиде до първи сняг, толкова много цъфти това цвете./автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/

16 коментара:

  1. Може и да вали, но това не е повод за разваляне на настроението. Положителното е че изми града и не е толкова прашно. Сега е моментът да си наберете липов цвят за чай, защото е измит, та чак изпран:) Лека вечер и да се надяваме, ако вали утре поне да не е порой!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ще превали ама ще се започне да се оправя. А настроение трябва да има защото иначе е лошо :).... доста гърмя треска. .. ама сега си е кротко ;).

      Изтриване
    2. Ох, днес беше някакъв абсурд просто-порой, градушка, някаква противоградна ракета е паднала върху "Метро", тези боеприпаси дето гръмнаха, какво още, нямам идея.

      Изтриване
    3. И още - от утре има фундаментални промени в интернет засягащи айпи адресите и може разни сайтове и блогове да изчезнат, ако нямаш съответната програма или ти е стар компа....

      Изтриване
    4. Ip V6 се налага защото мобилните устройства поеха огромна част от иначе малкото наброй като за едно информационно общество адрееси. айпи V4 са 4.3 милиарда. Новата версия ще осигури няколко трилиона трилиона адреси , достатъчни за следващите 100 години, тъй като се счита че след време пералните и печките също ще бъдат част от световната мрежа. Сегащните адреси са 32 битови, новите са 128 битови. Проблема при тях е че не могат да се помнят... сегашните се помнят много лесно, моя е 87.252.162.153

      Изтриване
    5. За дъжда: хубаво е давали но то се уля. И напоследък много неща станаха в страната. Аз може би ако всичко се уреди и натъкми след време (близките 1 2 месеца) да замина извън страната. Не ми е приятно..но понякога....:)

      Изтриване
    6. каквото и да реша ще те уведомя теб. имам те за супер близка :).А не е начинание а по-скоро борба за оцеляване :)

      Изтриване
    7. все пак е начинание, независимо как ще го наречеш.

      Изтриване
    8. така е Цвете, да...понеже съм наясно с купчината проблеми, които излизат още се двоумя какво ще правя...а и прекалено добри приятели и хора ще трябва да оставя и ти си в тази група :(....нищо, че ще мога да ти пиша пак :). искам да ти кажа, че каквото и да става, те уважавам много и за мен си номер 1 :)

      Изтриване
    9. Благодаря, добре че има интернет:)

      Изтриване
    10. най-добрата медия, мястото ми на работа, на разговори с приятели и тн :). с две думи - хубаво нещо е мрежата ;)

      Изтриване
  2. Удави ни, Цвете, удави ни:)
    А как ти се радвам на кампанулата - обожавам ги, но трета година се мъча да я завъдя - не ще и не ще/ дали защото е на южна тераса?/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траяна, моите кампанули са на източната тераса, на южната нищо не върви като започнат жегите, само кълдаръмчето. Пак опитай, защото това е ЦВЕТЕТО, много благодарно , като тръгне не спира, не се прибира зимата и цъфти от юни докато завали сняг. Образува туфи и е много красиво!

      Изтриване
  3. весел и усмихнат ден на всички :) dnes има слънчице ;))))))))

    ОтговорИзтриване
  4. И аз имам лилавичко и ми цъфти доста.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...