View this site in your language!

четвъртък, 17 май 2012 г.

ЛИПИТЕ ЦЪФНАХА

/автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/
ЛИПИТЕ ЦЪФНАХА
Напук на студа/14градуса/, на дъжда, който не спря цял ден, дори и вятър излезе накрая за десерт, липите цъфнаха. Така и нямаше да ги забележа, защото станах вир вода мокра, но изведнъж ме лъхна тяхното специфично ухание и веднага ги потърсих с поглед. Мокра, не мокра, се спрях под тях да снимам и да дишам, да дишам, да дишам. Обожавам този аромат! Особено сега като вали е много приятно да се спреш под такова дърво, като че ли уханието е по-силно. Признавам си, това беше единственото положително нещо в днешния мокър и мрачен ден. Надявам се утре да не сме заляти от река Марица, вече сме с код оранжев клонящ към червен за ПЛОВДИВ.
/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Снимките може и да не са толкова качествени, но духаше, когато снимах и нямаше как да стопирам вятъра. Клоните бяха доста нависоко, не можех да ги стигна, пък и чадърът ми се моткаше наоколо, все пак избрах относително добри снимки. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм там,до теб и дишам,дишам любимия аромат!Най-хубавото време от годината ,за мен,когато цъфтят липите е !!!!Хубава вечер!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, така си е Биси! Прекрасен период от годината! Прекрасна вечер!

      Изтриване
  3. Аз и аз подгизнах :).. ходих да плащам СОТ-а, което е на ул. Полк. Бонев в Алианц банк.. (с/у Новотела) та тръгнах уж да се разходя пеша:)... навръщане ме запука, след това викам ще се отбия до една голяма приятелка в един магазин с/у 4-то РПУ точно:)... и така и не спря ;) с две думи - дъжд и есен :))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дъжд, студ, вятър...имам съмнения за лятото дали няма да е такова никакво!

      Изтриване
  4. Аз добре че съм отпуска,че не ме пере дъжда.Иначе си я взех ,за да си отида до Пловдив,но в това време не ми се ходи за да стоя в къщи.Липите поне за измити сега от дъжда и следва бране и сушене.
    Лека вечер,Цвети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Навън е много мокро, кално и вали. Дори днес не спира. Добре, че си в отпуска. За липите си права, дъждът направо ги изми, а вятърът ги ценруфугира - готови са за бране! Хубав ден, Живче!

      Изтриване
  5. Пожелавам на всички, най-вече на Цветенцето весел, топъл и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...