View this site in your language!

вторник, 22 май 2012 г.

ЕДНА БЕЗСЪННА НОЩ

ЕДНА БЕЗСЪННА НОЩ
По една случайност изобщо не мигнах тази нощ. В 1 часа през нощта ми блокира лаптопа, как ли не го мъчих, е не става и не става. Беше ми гадно, болеше ме главата, гадеше ми се и изобщо не ми се спеше. Помислих, че съм се натровила с нещо си, първо се сетих за ягодите. Да, колкото и да ви е чудно, от едни български ягоди получих алергична реакция..., което никога не ми се е случвало, още повече преди дни ядох гръцки такива и ми нямаше нищо. Изводите си ги правете вие.

Накрая, взех и изключих лаптопа от контакта, защото не искаше изобщо да реагира. Налегнаха ме мисли - какво ще правя и кой да търся на помощ за компютъра. С тези мисли разбира се не може да се заспи. Смених две стаи, накрая се отказах и пуснах да гледам някакъв филм, дано ми се приспи.

И се започна в 3 часа - първоначално леко се залюля, но се засили. Първо помислих, че ми се завива свят, но после започна много силно да звъни вятърния чан, който държа в стаята, люлееше се адски силно и звънеше, заскърцаха врати, дивана, който е супер тежък започна да се движи , все едно е играчка. Отидох да будя останалите в апартамента - те бяха се събудили и дори облекли да излизат. Аз отказах, не виждах смисъл, а пък съм и на първия етаж.

Телевизията - никакви новини, включих пак лаптопа - и той взе, че се отблокира. И така от интернет разбрах, къде е епицентърът и за какво става въпрос. Навън имаше много хора от квартала, които стояха по тротоарите или в колите. Бяха леко паникьосани. Но защо аз не бях стресната, нямам идея. Пишехме си във фейсбук с много приятели и споделяхме емоции.
Благодаря, че има фейсбук, dir.bg, Plovdiv24.bg, от тях научих какво става! Единствената медия, която е в крак с времето е интернет, и който не се съобразява с това греши. Вестниците са със остарели новини, телевизията е неадекватна. Това е.
Пожелавам един наистина спокоен ден за всички! Силно се надявам./текст Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Цвети, представи си какво беше тук, изпопадаха книги, всичко от шкафчето в банята и се се счупиха две от вазите ми, беше толкова страшно , че аз не помня подобно заметресение ... децата започнаха да крещят още със тътена ... а тресе доста дълго ... до сутринта поне 3-4 ги усетихме силно :( Сега постоянно живея в страх да не почне пак :(
    Много се надявам, че всичко с компютъра ти е наред!
    Поздрави и освен да си пожелаем по хубав утрешен ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, представям си с пищящи деца и земетресение, падащи предмети. Дано не се повтаря никога. Лаптопа е наред, благодаря, не зная какво му стана и на него в тази земетръсна нощ. Дано поне тази нощ да се наспим.

      Изтриване
  2. Цвете, за компютъра винаги можеш да разчиташ на мен знаеш го!!! тук е мястото да добавя: Уведомявам те, че от началото на месец юни ще имам нов номер (глобул мрежа), който ще ти го дам във фейсбука. Сега по същество: Аз бях нетипично уморен и вчера като цяло ен близнах кафе?!?!?! аз дето пия по 10?!? нито енергийни. Легнал съм в 2ч. Усещам все едно някой ме дърпа за тениската (1ви етаж съм и аз), посягам към паник бутона и в момента, в който тръгвам да натискам виждам как монитора ми пада.... хвърлям дистанционното и хуквам?! целия блок излезе. Обаждам се на близки... обаждам се и на роднина в софия.. там е било адски зле. Но Цвете искам да знаеш, че каквото и да става, можеш да разчиташ на моята помощ 24 часа в денонощието! Скоро на нов телефон! Благодаря на всички, които снощи ми писаха и ме питаха как съм... надявам се увас всички да са добре и искрено го пожелавам, макар стреса да е голям.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даа, драматични събития. Беше голяма паника на улицата - излязоха много хора, а и днес само за това се говори и понеже никой не се е наспал както трябва, пък и тази буря преди малко ни дойде направо като изневиделица, всички са много изморени и изтощени.

      Изтриване
  3. Цветенце ако ти потрябвам за лаптопа пиши ми на мейла. Ще реагирам за 15 мин. а иначе цял ден съм навън ... прекарах г/д. добре... всички сме изнервени и изтощени ...

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина стрес, при нас е усет доста по-леко. Успокой се и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траяна, добре че е било леко при вас.
      Аз съм спокойна, дори и по време на земетресението не се изплаших, просто описвам онази нощ така, както си беше. По-скоро ме притесни факта, че по телевизията се правеха, че нищо не се случва - никаква реакция, ами ако беше гръмнала атомната централа, пак ли щяха да мълчат...

      Изтриване
  5. Цветенце атомна централа не гърми просто така. Мисля , че стреса ти е дошъл в повече. Нямаше да мълчат защото там има системи за сигурност и оповестяване свързани с националната :). 5ти блок е в планов ремонт тоест спрян е 6ти работи с 99% товар... нека всички се успокоим :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...