View this site in your language!

четвъртък, 22 март 2012 г.

АРОМАТНИ ЦВЕТОВЕ

/автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/
АРОМАТНИ ЦВЕТОВЕ

Ето че жасминовите храсти и дървета първи цъфнаха. Много ароматни и въздушно красиви бели цветове. Най-характерно за него е ароматът му, който действа отпускащо и антидепресивно. Достатъчно е само да усетиш неговия аромат и настроението ти веднага се променя към положително.
Легенда
Има древна легенда, според която Купидон намазвал върха на своята стрела с цвят от жасмин. Така той предизвиквал силно любовно влечение. Широко разпространен като афродизиак, жасминът е асоцииран с интимност, романтика, близост.

Инфо
Произхожда от Персия и Кашмир и е внесен в Европа през 17в., жасминът има дълга и богата история в много култури. В Индия е символ на божествената любов, в Китай - на сладостта на жената. В Хиндуистката и мисюлманската традиция жасминът е уважаван като парфюм на любовта.
/автор Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. аз вече виждам и аз цветове да се показват след тежката зима. Къде повече къде по-малко, до нас има бадем тука в един двор и сега цъфти и е красив :))). Така че поздравления за снимките :). Поредния як и топъл ден днес :))))

    ОтговорИзтриване
  2. Masz rację, powąchać jaśmin i od razu człowiek się czuje wspaniale. Pozdrawiam.*** Вие сте прав, да помирише жасмин и веднага човек се чувствам страхотно. Вашите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гига, благодаря! Това си е истина, не само са красиви цветовете, но и ароматът зарежда с хубава енергия:)
      Giga, dziękuję! To prawda nie tylko piękne kolory, ale załadowany smaku i dobrej energii :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...