View this site in your language!

неделя, 20 април 2014 г.

ВЕЛИКДЕНСКА РАЗХОДКА


/ автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ВЕЛИКДЕНСКА РАЗХОДКА
Излязох към 10 часа, имаше слънце, което беше изчезнало през цялата седмица!  Хора почти нямаше. Спокойно, свежо и зелено. Бях взела фотоапарата с мен и разбира се имаше много неща за снимане.


Минах покрай градинката с ирисите - красива както винаги. бели и лилави блестяха на слънцето!

Кестените са цъфнали, не бях забелязала досега, че цветовете им са с бяло, червено и жълто - много свежа комбинация!











Kотките се бяха разположили върху паркираните коли и кротко мързелуваха на слънце!



Дърветата в градинките зелени та зелени, някои са с много интересни листа, окъпани от вчерашния дъжд блестяха чистички и спретнати. Тук се спрях да ги посъзерцавам, направо потънах в зеленото. На пейката имаше две жени, които бяха оставили кучетата си да потичат.
Бял храст, на който не зная името, но цветовете му са нежни!
 Много магазинчета работеха, пред хранителния магазин  имаше опашка, още не бяха отворили, бяха казали че на Великден ще отворят по-късно. Взех си кафе от кафемашината мммм вкусно, експресо със сметана с  каймак - обожавам го.
Седнах на една пейка под супер зелено дърво и се вслушах в камбаните, които биеха празнично. Наоколо се носеше аромат на печено, сладкиши и цветя! Животът си тече, той е прекрасен и интересен, но само за тези, които искат да видят това. Разтворих се в празничната атмосфера, наслаждавах се на всеки един момент, сигурно това е щастието. Не мислих за нищо, просто съзерцавах. Прекрасно!
Великден е! Честит Великден! Христос Воскресе! Живи и здрави!
/ автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...