View this site in your language!

петък, 6 юни 2014 г.

ЗА ЖИВОТА


/автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/
ЗА ЖИВОТА
Като цяло, отдавна не съм писала ей така, за удоволствие. Но ето че ми дойде вдъхновение и реших да нахвърля някои мисли. Разбира се не някакви дълбоки анализи, а просто разсъждения и впечатления, взети от самия живот. Истинският и неподравеният. Животът, който всички живеем.

Смисълът на живота
Често срещам мои познати и приятели, които са дълбоко нещастни от факта, че нямат цел в живота, не намират смисъл и това много ги разстройва, демотивира и направо размазва. Хора,  не търсете цел, смисъл, просто живейте, ей така живейте, потопете се в живота без много разсъждения и търсения, почувствайте го този живот, зарадвайте му се, насладете му се.

Без мъки и страдания
С голямо учудване ще откриете в един момент как целта и смисълът сами ще се появат по някое време, без излишни терзания, без мъки и страдания. И може би тогава ще прозрете, че много неща ние не трябва да ги знаем на даден етап от нашето развитие, а те сами ще ни се открият, когато ние сме готови за това. Че това, което ни се случват в момента и ние не можем да разберем защо, как, кой, чак след време ще ни се изясни, че е имало причина и , че нищо не ни се случва напразно.

Направи го
И защо всеки чака да му се случи нещо изключително важно, нещо невиждано и глобално? Погледнете моля, по - дребните неща, по - простите, не толкова сложните. Огледайте се - има толкова интересни неща и събития наоколо. Зарадвайте се, усмихнете се, поздравете хората, които срещате, бъдете добронамерени. Направете едно малко, мъничко добро, не се хвалете, просто го направете за ваше удовлетворение, бъдете доволни от това. Та дори и да кажете едно благодаря на някого, това сигурно ще докосне сърцето му и ще стопли душата му! Просто го направете! Не иска кой знае какво усилие, а може би сте направили един човек щастлив. Човек, който е може би самотен, човек, който е загубил вярата в доброто. Замислете се, понякога и една усмивка стига! Но да е от сърце! А може би след време, когато и на вас ви е тежко на душата и си мислите, че нищо хубаво не може да ви се случи, ще срещнете една усмивка, специална, отправена от някой непознат. Кой знае...
/ автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...