View this site in your language!

събота, 20 април 2013 г.

СЪБОТНАТА ЗАКУСКА



/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/ 
СЪБОТНАТА ЗАКУСКА
е точно тази на снимката. Катми, които стават много лесно и са изключително вкусни. Може да се ядат и без нищо, но с мед, ягодово сладко или пък сладко от диви ягоди и дъхави малини мммммм, казвам ви ще си оближете пръстите.
КАТМИ
Продукти
- 5 яйца,
- 1 кофичка кисело мляко,
- 2 чаени чаши брашно,
- 1 чаша вода,
- 1 лъжичка сода за хляб,
- 1 лъжичка сол
Това е голямата доза за около 18 броя, ако искате по-малката - всичко наполовина.
ПРИГОТВЯНЕ
Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко,содата и солта и накрая брашното ,а най- накрая водата.Тестото е гъсто, като кексовото.В сгорещен сач/може в тефлонов тиган или в обикновен - аз го правя в плитък тефлонов/, се слага много малко мазнина-няколко капки.Гребва се от тестото с дълбока лъжица/черпак но не пълен/ и се сипва в тигана равномерно, когато започнат да се образуват ситни дупчици отгоре се обръщат и от другата страна.
Да ви е сладко!
/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. А аз все ги правя рисково,на око,затова си записах твоята рецепта.Скоро ще си нагостя детето,само чакам да си дойде...!хубава седмица на теб,Цвети!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дозите са важни, винаги гледам рецептите!!!!Но ако ги правиш често може и на око :))))
      Благодаря, Биси! Прекрасна седмица!

      Изтриване
  2. Цвети ,на такава закуска трудно се устоява!Катми съм правила с мая ,но твоята рецепта е бърза и си я записвам.
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са лесни! Пробвай по този начин, ще ти хареса! Хубава вечер, Мира, и благодаря!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...