View this site in your language!

сряда, 27 юни 2012 г.

ГЪРЦИЯ

/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ГЪРЦИЯ
Ходя там заради морето. Спокойно,топло,солено и много чисто. Обичам и нашето море, но него оставям за септември. Бях там,където и миналата година-Аспровалта. Тази година попаднахме на голяма жега. Имаше един ден, когато доближихме 40 градуса. Отиваш на плаж към 8-9 часа и веднага във водата,просто няма начин,слънцето от сутринта е силно. Имаше един руски филм "Бялото слънце над пустинята", ето такова беше слънцето - бяло. Дори чадърът е безсилен, докато изсъхнеш и хайде пак вътре в морето. Всъщност 80% от времето на плажа бях във водата.
Другата причина да ходя там - има много цветя, това е Раят за цветята. Във всеки двор има цветя, палми, олеандри и какво ли не. Но във вид , в който не съм виждала. Олеандрите са като дървета, и всички останали цъфтят в целия си блясък и разкош. За цветята ще направя специален,отделен пост.
Много ми е трудно да избирам снимки, този път снимах до свършване на батерията. Основно морето, плажът, цветята, небето и разни такива неща, все от природата. Това ме интересува, това обичам и това снимам.
А това е камъчето, което си намерих на плажа още първия ден. И почти всеки, който намирах през цялото време беше с форма на сърце.
А това е третия ръкав на Халкидики, където се намира Атон/за него отделен пост/. Този плаж е от източната му страна. А планината, която е зад Аспровалта се нарича Богданова планина. Заливът , в който се намира плажът е Орфанов залив. Явно ще има и друг пост свързан с този, заради снимките и многото впечатления.
/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

14 коментара:

  1. :) изкарала си си божествено Цвет :)))))))) имала си прекрасни дни :) за което се радвам , защото след тая гадна зима :(... и ние тука се опекохме ;).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина беше хубаво, а и самата промяна на обстановката зарежда много!!!!Това, което виждаш е ново и дава много идеи, вдъхновява. Красотата винаги ми е действала стимулиращо!

      Изтриване
  2. Цвети,обожавам Гърция...Всяко година ходя там и след една седмица пътувам за Аспровалта-за първи път ще съм в този кукорт.Мисля да си взема колелото-има ли възможност за каране-алеи,паркове?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живче, имаше много хора каращи колелета, улиците са спокойни, няма много движение и е само за колелета. Другата година и аз ще си взема с мен колело, много е удобно:) Има спокойни улици, само за колелета е. Супер!!! Ехаа, радвам се, че ще видиш тази красота, хармония и това чудно красиво море!!!!

      Изтриване
  3. Благородно ти завиждам,Цвети за пълните с красота очи и сърце!!!Ще следя с интерес шродълженията!!!:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Биси! Събрах позитивна енергия за много време напред:)))Лека вечер:)

      Изтриване
  4. :) Цвет уникално е :)(: ... заредила си се с енергия и позитивизъм ;) и сега тия дни ще очаквам пак да качиш нещо готино :))) . аз съм на биричка малко, иначе започнах рокади унас и в моментае карамбол

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заредих се! Надявам се да ме държи по-дълго време. И какви рокади, моля, си започнал посред жегите?!?

      Изтриване
  5. Ами нови мебели за хола, смяна на интернет доставчик, мобилни телефони, стац. телефон, СОТ и ТВ :)(: .. с две думи - сериозна работа :))). и да ти кажа обичам да е топло- е не чак 36 .. ама като ти видя снимчиците от Гърция и се разхлаждам катооо: Току що цопнато Цвете в моренце посред жежко лято :)))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Захванал си сериозни промени и явно ти се отразяват доста положително:)съдейки по настроението:)

      Изтриване
  6. ама то ти ми оправи настроението :))) . с твоята красота и тези красоти дето качваш :)... и най-негативния човек да си, настоението ти няма как да не се вдигне :))). и да права си... паркета ще сменя сега, обзавеждането след това интернета и охранителната фирма и това ще е :). Ами да на 5 години сменям тук там нещо, хубаво е да има промяна, хубаво е ново и тн ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Хубаво е! Новото носи нови енергии и надежди!

    ОтговорИзтриване
  8. Слънчев, весел и много усмихнат четвъртък на всички!!!

    ОтговорИзтриване
  9. :))) ще има снимки, споко :)))))). слънчев, усмихнат и спокоен четвъртък и на теб :))))))))) . Между другото: утре съм си дал почивка :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...