View this site in your language!

вторник, 8 ноември 2011 г.

АНГЕЛСКИ ДЕН

/автор на снимките Zvetanka Shahanska/

АНГЕЛСКИ ДЕН

Днес отбелязваме празника на Архангел Михаил.
Михаил е главният архангел, главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон. Самото име Михаил буквално преведено означава "Кой е като Господ?".Обикновено, ликът му се намира на входа на православните храмове изобразен с меч и писание, подканващо ни да влизаме в църковния храм с чисто сърце и чисти мисли. Счита се, че може да възприема човешки или животински облик и да помага на хората. Играе важна роля в ежедневната битка на хората с демоните на злото и може да съживява./Уикипедия/

По радиото казаха днес, че Архангел Михаил е носител на доброто, светлината. А когато вярваш в доброто, го предизвикваш и то се случва.

Честито на Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райка, Райчин, Рачо, Руси, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле и Ханка. Живи и здрави!

По този случай качвам снимки на моята АЗАЛИЯ, която и в момента цъфти така разкошно, ангелски нежно..
А ако ви се четат мисли за ангели, ето тук МИСЛИ ЗА АНГЕЛИ
/текст и снимки Zvetanka Shahanska/

11 коментара:

 1. :) Честито на имениците :) да са живи и здрави и да им се чува името само с добро!!!
  Представям си увас какво е с тази красота... прекрасна ти е Азалията Цветенце :))). Естет си!! искам да използвам случая да се поправя, в един вчерашен пост, бях написал "не трябва да гледаме позитивно" искал съм да кажа точно обратното: да гледаме позитивно. Извинявай Цвете. Лека и усмихната празнична вечер!

  ОтговорИзтриване
 2. Моля,моля за мен е удоволствие! Днес пак супер мрачен ден ... облаци.. студ!... още от сега ми писна ... а и е празник. Трябваше да е хубаво времето, ама кой ни пита :))))

  ОтговорИзтриване
 3. Толкова мрачно беше днес, че не знаех ден ли е, нощ ли е...студът беше бррр, дано утре пекне, че ще се обезцветя без слънце:)))

  ОтговорИзтриване
 4. лелеееее тази АЗАЛИЯ е ....АНГЕЛСКА ....очите ми се напълниха ! :) лека вечер ,Цвети !

  ОтговорИзтриване
 5. Dani, разкошна е. А аз толкова се страхувах като я взех, защото не знаех как се гледа. Бях чувала, че е капризна, но тя изобщо не е. Цъфти си и само си я поливам кротко:)))

  ОтговорИзтриване
 6. Емо, благодаря! Радва ми душата това цвете:)

  ОтговорИзтриване
 7. Гледайки прекрасната азалия, си мисля, че по "ангелско" цветя няма...
  Слънчеви усмивки :):):)

  ОтговорИзтриване
 8. Амазонка, нежно, красиво и много добричко! Което се равнява на ангелско!!!!

  ОтговорИзтриване
 9. Кате, много благодаря за вдъхновяващия коментар! Много мотивиращо! Хубав ден и много настроение!!!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...