View this site in your language!

понеделник, 12 март 2012 г.

ЗА ВЪТРЕШНА ХАРМОНИЯ

/автор на снимки и текст Zvetanka Shahanska/
ЗА ВЪТРЕШНА ХАРМОНИЯ

Още даже не ми е замирисало на пролет. Няма раззеленени храсти и дървета, няма топлина, няма слънце...
Това цвете, което се казва ЕХМЕЯ, има много красив розов цвят, който издържа с месеци и е много интересно и позитивно. То е стайно цвете и е едно от новите цветя, което не бях виждала, не съм гледала, но ми е супер интересно. То пък кое ли цвете не ми е интересно.
Всичките, дори и дивата теменужка, която би трябвало вече да е налице, но не е, и тя ми е любопитна, със силния си АРОМАТ, който излъчва. Вече трябваше да имам до мен едно букетче диви теменужки, да си ги гледам и да им се радвам./ автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ИНФО

-Ехмеята е растение от семейство Бромелиеви. Листата й са дълги и са покрити с шипчета. Окраската им е с бели линии и мраморни жилки. Здравите цветни стебла на прицветника са с причудлива форма и цвят. Родина на това растение е Бразилия.

-Ехмеята трябва да се държи на светло, не прекалено топло място с постоянна влажност, като се избягва преувлажнението на почвата. Саксията от време на време се обръща, за да се развива растението еднакво от всички страни.

ЛЮБОПИТНО

Това растение помага на хора, които крият своята нежност зад външна „бодливост". Всеки, който има чувството, че към тях е отправена някаква агресия и не може да покаже своята чувствителност, меките си страни, ехмеята ще помогне да получите покой и да не се боите да покажете своите чувства. Негативно реагират на ехмеята болни или загубили вътрешната си хармония хора, деца и животни./gradinata.bg/
А това гълъбче беше изключително красиво. Не стоеше на едно место и го снимах трудно, но все пак успях. Прелетя на милиметри от косата ми и се приземи успешно,затова и реших да го снимам. Сигурно искаше нещо да ми каже, но като не им разбирам езика...Успешна седмица, много усмивки и дано тези дни, вече пролетта се появи!

8 коментара:

  1. За едно успешно и позитивно начало на тази седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. хей ;) благодаря за доброто настроение, с което почваш седмицата :)). и аз одеве исках да щракна една чайка до Централна поща, ама докато си извадя апарата, докато го пусна и то литна :)). но карай, цветето съм го виждал и преди но не знаех че е ехмея :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ама вече знаеш;). Скоро май ще имаш и от него хаха :)). деня днес обаче ме потисна много ... мрак, тъмница, облаци, дори и прикапа!? ... събота обаче ще е супер време :))

      Изтриване
    2. От сряда /14/градуса, така че спокойно започва жега:)

      Изтриване
  3. Цвети какво по -хубаво от цъфнало цвете,благодаря!Ехмея съм виждала само в интернет.Интересно ми беше,но теменужката ми е любимка!Чакам с нетърпение да цъфнат и да усетя вълшебния им аромат!
    Желая ти много хубава и цветна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теменужките са прелестни! Благодаря, Мира!
      Спорна седмица!

      Изтриване
  4. Днес ви пожелавм слънчев, топъл и блестящ ден:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...