View this site in your language!

понеделник, 22 септември 2014 г.

ЕСЕННО


/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ЕСЕННО
Малко снимки от почивните дни. Есента е вече факт, но все още е зелено, тук-там жълто. Слънцето се появява, когато не вали и температурите са поносими.Приятно е за разходки и правене на снимки.
Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте!
Все още зелено!
Красив декоративен храст!
Кафенце, обичам го!

Шалче за есенното време!
Нещо бързо за хапване!
Чадърчета за настроение!
Хубав ден и много усмивки на всички!
А ето ме и мен, авторът на всико в този блог!

/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

петък, 19 септември 2014 г.

ИНТЕРЕСНО ЗА БАНАНИТЕ

ИНТЕРЕСНО ЗА БАНАНИТЕ


Знаете ли, че: Банани
Банановото дърво всъщност не е точно дърво. То е по-скоро храст, дори вид трева, и е най-голямото от този тип. Неговата коренова структура излиза на повърхността с дебел ствол, което го прави дървоподобно растение.
Нещо повече – ако искате да преборите депресията, яжте банани! Те съдържат аминокиселината триптофан, както и витамин B6. Чрез тях тялото произвежда серотонин – естествен химикал, който действа като антидепресант.
Бананите са и радиоактивни, тъй като съдържат относително голямо количество калий, наред с радиоактивния му изотоп калий-40. Въпреки това са едни от най-здравословните източници на хранителни вещества. Те са почти без мазнини и имат много ниско съдържание на калории. Освен витамин B6 и калий, бананите съдържат и влакнини, фосфор, магнезий, калций, желязо, цинк, мед, селен и витамини A, B1, B2, C и E. Експертите твърдят, че консумирането им намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и рак.

А можем да си направим и СЛАДКО ОТ БАНАНИ, става бързо, лесно е, вкусно, а и здравословно!

сряда, 17 септември 2014 г.

СЛАДКО ОТ БАНАНИ


Сладко от банани
СЛАДКО ОТ БАНАНИ

Свикнали сме да приготвяме сладко от ягоди, вишни, сливи, малини, касис. А защо да не поекспериментираме и да си приготвим сладко от банани? Та те отдавна вече не са екзотика на родния пазар.
За приготвянето на сладко от банани ще са ви нужни: 500 г. презрели банани, 180 г. захар, 1 суп. лъж. ванилена захар, 1 ч. лъж. лимонена киселина, 1 стръкче звездовиден анасон
Смачкваме банана с вилица. Не се престаравайте - няма проблем и да остане някое по-голямо парче. Прибавете захарта, ванилията, лимонената киселина и анасона. Поставя се на котлона и когато сместа кипне, изключваме. След няколко часа (3-4) отново поставяме на котлона и оставяме да кипне и след 10 минути изключваме. Това е всичко!/fermer.bg/

петък, 12 септември 2014 г.

СЪЧУВСТВАМ ТИ/притча/


СЪЧУВСТВАМ ТИ/притча/


Един философ казал на уличния метач: 
- Съчувствам ти. Вършиш толкова тежка и мръсна работа. 
Метачът отвърнал: 
- Благодаря, господине. А вие какво работите? 
- Аз изучавам човешкия ум, човешките дела, човешките желания. - похвалил се философът. Тогава метачът продължил да мете улицата и казал с усмивка:
 - И аз ви съчувствам...
/ Халил Джубран/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...